Wednesday, March 28, 2012

Akan datang

Di pagi yang hening dengan angin-angin lembut dari Varsity Towers jari-jari ini gigih menaip. Padahal nak cakap yang kau sekarang dekat Gold Coast kan? Boo.. Okay Zzzz.. Cuti seminggu saja, minggu depan balik Malaysia semula.

Semestinya entry ini bukan di dedikasikan khas buat awak ya fara. Saja je letak gambar kita ni. Tak rindu pun, hari-hari jumpa asyik bergaduh. Tak rindu pun. Tak.

Dan semestinya entry ni untuk Hijabista Magazine. Oh ini versi edit dari istagram. Yang dekat bawah ni versi original.

Apa Hijabista ni? Magazine apa ni? Okay Hijabista is a monthly Bahasa Malaysia publication. Hijabista provides readers with interesting insights covering topics on trendy hijab-styling guide, DIY, fashion and beauty trend updates and celebrity-style inspirations. Akan berada di pasaran bulan April 2012 ni. Jangan lupa dapatkan ya!

Wednesday, March 21, 2012

Kuala Lumpur dan Jakarta yang penuh cinta

So yeah we met up again at chinoz KLCC. Sekali lagi, bersama Dian Pelangi & Wardah Cosmetics. Bagus banget ya acara begini, antara Kuala Lumpur dan Jakarta. Saling jumpa dan kenal mengenali, sekali gus kita kembangkan silaturrahmi. Sambil makan minum, sambil juga kita kongsi stories, sharing ideas dan pokoknya kita berjumpa bukan ngomong kosong aja, in the meantime we inspire each other!

Lyna & fira lagi nge-test produk wardah cosmetics dari Indonesia. Oh iya, kepada yang concern about halal content in cosmetics, wardah adalah jawabnya.

Bersama produk-produk wardah yang pelbagai. Keren abis kan?





Berekreasi di KLCC 3 tahun sekali. Jujurnya gue jarang sekali sih ke sini, apa lagi santai di taman KLCC. Tapi gak apa-apa, kerana mbak Dian, lautan api pun sanggup ku renangi.. Haha berlagu banget deh gue.

Kok gambarnya gak ada muka?

Posing baju baru sama Jezmine. Dian's signature tie-dye ini gak bisa di bilang tidak. Harus ada satu dalam almari. Harus!

Jezmine lagi buat apa tu? Eh nurul, kamu ini kayak stalker aja! Okay fine.

Team dari wardah


Nah, ini baru namanya omong kosong.

Gadis-gadis ku memang terpaling cantik!

Posing buat terakhir kalinya khas buat Wardah Cosmetics.
Much love from Malaysia.

Ya udah, cukup sampai sini dulu. Maafin gue jika tak-terfaham-bahasa. Soalnya gue juga gak ngerti deh apa yang gue omongin. Gak apa-apa lah, cuekin aja ya! Hihi okay, jazakallah khairan kasira kepada Dian dan team dari Wardah Cosmetics, semoga kita di pertemukan lagi lepas ni, mungkin dari Kuala Lumpur ke Indonesia pula? Siapa tahu ya rencana tuhan? Insyaallah.

Friday, March 16, 2012

Dian Pelangi's new boutique in Malaysia

Hey hey! Banyak nak cerita, banyak nak update tapi masa begitu cepat berlalu sejak akhir-akhir ni mengakibatkan diri ini kelihatan begitu terkejar-terkejar dengan masa. Dan masa pula semakin di kejar, semakin dia berlalu laju. Namun diri ini tetap tegar mengejar, mengejar hingga suatu hari nanti, masa akan sedar yang Nurul Hidayati begitu bersungguh mengejar. Okay kalau tak faham tak apa. Zzz merepek sebenarnya

So last week, we were invited to an awesome private opening/soft launch of Dian Pelangi's new boutique in Malaysia! Okay sedikit info, Dian Pelangi is a young Indonesian fashion designer. Berusia 21 tahun, OMG!!! Bukankah ini sesuatu yang menakjubkan? Ya! Kelu saya melihatnya. Dah la cantik, berjaya, oh dan sudah berkahwin. Wow sempurna!

The girls

Dian Pelangi Muslim Outfitters.

Tie-dye! I die! I die!

Modern Muslim's wears

Islamic and modest



Dian memberi sedikit ucapan kepada tetamu yang hadir.

Yana, fira & fara.

Me, Shea & Jezmine.

With super humble Datin Norjuma.

She's too tall! Can you imagine I'm on heels pun masih tetap kelihatan seperti anak kecil. Hihihi

Akhirulkalam, congratulations to Dian and thank you for inviting us to be part of the ceremony.


Dian Pelangi Malaysia
17-2 (2nd floor)
Jalan Telawi 2, Bangsar Baru, KL




*next entry, at Suria KLCC with Dian Pelangi & Wardah Cosmetics Indonesia.

Thursday, March 8, 2012

ke udara

Dan selepas mempertaruhkan jiwa raga untuk Nurul Wonder Wardrobe barulah diri ini sedar bahawa bukan semua benda tu mudah. Semua pun mula dengan peluh, tak cukup tidur, dengan segala stress, baru la jadi. If everything in life were easy, there would be no opportunity for real fulfillment. Dan pokok pangkalnya kita kena la sabar, barulah baja yang ditanam mengeluarkan bunganya.

Our best selling, Tribal Long Tops.

Seperti yang tertera dalam gambar, ini adalah rakaman dari MHI tv3 di Nurul Wonder Wardrobe semalam. Alhamdulillah thank you MHI for giving me this opportunity, syukur to Allah SWT :)

Hihihi malunyaa..

Okay cukup sampai sini dulu ya, nanti kita cakap cakap lagi. Isnin minggu depan bangun awal ya, tengok MHI. HAHAHA sempat!