Friday, July 29, 2011

quick update!

Oleh kerana quick update jadi kena minum jus sun quick dulu. Eh apa kena mengena? Okay nak bergurau senda pun tak boleh. Okay serius serius.. Gambar di atas tu ialah gambar wajib setiap kali dah bersiap-siap dan snap guna hp sendiri. Itu namanya sesi mem-perasan-kan diri. Okay skip, sebenarnya gambar tu diambil masa dalam perjalanan ke studio IPTV untuk program bual bicara yang topiknya pada hari itu ialah..Cuba lihat di belakang saya. Yee "budaya blog" tajuknya. Abaikan muka saya yang keras dengan bulu mata, pipi, bibir semua terasa berat. Dorang make up habis-habisan sebab nak seimbangkan dengan lighting.
Sesi soalan-jawapan. Takut sebenarnya kalau-kalau jawapan menyimpang ke apa. Tapi ada satu soalan best. Lebih kurang macam ni, "kenapa perlu menulis tentang isu-isu yang sensitif dan bagaimana cik nurul menghadapi sebarang percanggahan pendapat". Yeay I love this kind of questions, like seriously you read my mind ! Major loveee!

Thank you kak ernah for inviting and giving me this opprtunity to air my views on "budaya blog". Being able to talk and express my point of view was such a great experience! Truly honored! Thank you so much :)


Oh ya sebelum terlupa, sila ke http://www.facebook.com/nurul.hijab
*
Latest items, our own design and new stylish pashmina with lace. Grab one for you as each design only have 2-3 quantities. Siapa cepat dia lah dapat. So hurry up!!


Dan akhir sekali selamat menyambut bulan Ramadhan ya kakak-kakak, abang-abang, adik-adik :)


Monday, July 25, 2011

So you think you can style?

Hello semua apa khabar? Lama tak update belog. Rindu saya tak? *bunyi ala-ala artis*
Okay sebab semua rindu saya, maka awak semua akan di hidangkan dengan baaaaaanyak gambar. Jadi bersedia lah untuk scroll ke bawah dan ke bawah sampai habis entry. Banyak gila gambar! Habis upload semua sampai termuntah. Mula-mula nak update pasal wedding kakak saya minggu lepas tapi tak apa, delay dulu. Belog benda fresh dari ladang la dulu iaitu tentang "So you think you can style?" atau dalam bahasa melayu "Habis kau ingat kau cantik sangat?" HAHAHA okay yang melayu tu tipu. Itu saya petik dari twitter kawan saya yang ala-ala azwan ali mulutnya. Hehehe. Alhamdulillah we've been selected to join "So You Think You Can Style" Parkson & Tounge In Chic Challenge! Sepatutnya group kami dianggotai oleh saya, fara dan suri. Tapi memandangkan suri berkerja pada hari tersebut maka tempat suri telah diganti oleh sheril. Dan hari tu fara macam mak nenek menggelarkan saya sebagai "si lambat" sebab tak datang sharp pukul 11 pagi. Eeee im stuck in traffic jam la plus nak hantar bibik dia nak jalan pergi mana entah. Sabtu kan, pergi dating la kot. Okay tipu! And so here we go..

duduk-duduk while waiting others to get done with their make up.
Okay model dah siap make up.
Model kitorang memang gila sikit.
The parkson style passport.
Fara, me, aishah, yanny, ami and shea. Sementara menunggu get set-go!
I macam tengah bagi dialog FARA! AMBIL SEMUA BAJU SELUAR HANDBAG YANG LAWA-LAWA KALAU TAK SIAP, FAHAM! Hahah okay takkk. Siapa ntah snap gambar muka macam marah ni, padahal kita sayangggg fara ni tau! Okay gediknya.
Okay mula lari bertempiaran ambil mana-mana baju seluar maximum of 6 pieces to create the most stylish look untuk model masing-masing.
Cari cari cari.. Pilih pilih pilih..
time's upppp!
ni yang sempat kami rembattt!
proses pengiraaan. ada 5 helai semuanya.
group jezmine pula..
taadaaaa.. model dah siap! paling awal kot group kitorang. cuma ambil masa 5 minit. punya la berlari terjerit-jerit nak sampai pergi fitting room.
ada baki 5 minit lagi suruh sheril practice buat catwalk.
model-model semua dah siap.
muka sheril yang nervous dah tak terbendung. cool down bebeh. you can do it laa!
naaaa.. tu diaa. dia je la model yang jalan sambil tergelak-gelak. terlebih cool dah tu. sheril jangan nak comel sangat nanti kita geram kita cubit!
three members, two stylists and one model :)
phewittttttt!!!!!
top 3!! yeaay group jezmine pun dapat. happy yipieee:)
with all 15 groups.
Olololo..

seorang model hilang sebab tak cukup 15 pun dalam gambar ni.

anak arab nak bergambar sama. comelnyaa!

semua dapat perfume baru. femme hugo boss! yeaaaay!

seperti biasa kakak-kakak ku mesti ada.

kemain sukaaaaa..
:)
jajajaajajaja..
makan akhirnyaa..
p/s: million thanks to parkson and tounge in chic! what an incredibly awesome day! we had soooo much funnnn! thanks pada semua yang datang yeaay! and thanks to ahmad zamir for your support and everything. i cant put it in words. yes, words cant even describe it. but thanks again. thank you so much!



Monday, July 4, 2011

Bujang lapok

Bujang lapok sebab 3 orang, apa kena mengena entah? Ambil gambar dua tiga saja sepatutnya, tapi dah macam suka sangat terlajak sampai pose sana sini bersepah. Btw, fara and sheril, pilih la mana yang paling bagus okay?







So what say you?