Wednesday, June 29, 2011

menghitung hari

Okay menghitung hari tidak ada kena mengena dengan lagu krisdayanti. Ini berkenaan tentang counting days for Jannah's big day! Ye, kakak saya bakal menamatkan zaman single beliau bersama lelaki yang merangkap kekasihnya dan juga tunangnya dan juga bakal suami nya. Eh berapa banyak DAN JUGA daaaa.. It is less than a month until the big day okay! Scary how time flies.Kakakku yang cantik jelita, kamu dah nak kahwin rupanya.
Habis tu siapa teman saya tidur lepas ni?
Awak for sure lah ada dia..
Siapa la nak kacau saya pagi-pagi nanti? Mesti tidur saya dah aman sebab tak ada orang curi-curi cium saya lagi. Hahaha
Tilam pun satu hal jugak.. Tak dapat lagi tidur atas tilam sultan ikea yang sedap tu..
Namun apa yang lebih penting, kakak saya sudah bertemu cinta hati nya, fadhli yunus. Semoga hubungan mereka diberkati Allah hendaknya. Amin!Majlis perkahwinan mereka akan berlangsung pada 16 julai ni. Ehh the big day is just around the cornerrr! Tak sabar dah! In fact I am more excited than the bride lah rasanya. Sebab saya yang macam teruja tunjuk baju mana yang nak pakai untuk majlis nanti. Padahal dia yang nak kahwin. Terbalik dah.Oh ya, majlis akan diadakan pada 16 julai 2011 iaitu pada hari sabtu di kediaman kami no 17 jalan vanadium satu, 7/34 A, shah alam. Kalau ada di area-area berdekatan boleh la sama-sama meraikan. Ehh ada juga gambar menyibuk.

Wednesday, June 22, 2011

BERSIH

Menghadiri pelancaran untuk perhimpuanan BERSIH yang diadakan di MCPA hall Jalan maharajalela kuala lumpur. Ini cuma pelancaran, perhimpunan tersebut akan diadakan 9 julai ini. Sebelum itu biar saya terangkan serba sedikit tentang perhimpunan ini. Perhimpunan ini ialah sebuah perhimpunan aman yang fokus kepada isu free and fair elections di mana ia dinaungi oleh badan-badan NGO dan tidak ada kena mengena dengan mana-mana parti politik. Perhimpunan BERSIH ini juga amat mengalu-alu kan sokongan dari semua pihak tidak kira Kerajaan mahu pun Pembangkang.

Sekitar majlis pelancaran perhimpunan BERSIH.
Dr Dzulkifly




Datuk A Samad Said sasterawan negara memberi ucapan sebagai tanda sokongan BERSIH.

Nurul Izzah yang tetap semangat

8 tuntutan BERSIH:
1-Bersihkan senarai undi
2-Mereformasikan undi pos
3-Gunakan dakwat kekal
4-Akses media yang bebas dan adil
5-Tempoh kempen minima 21 hari
6-Kukuhkan institusi awam
7-Hentikan rasuah
8-Hentikan politik kotor



Datuk A Samad Said.
Interviewed by Malaysiakini.

No more old daddy excuse of taking righteous concern in politics meant a dirty job that young generation should not involve. Let's support electoral and democracy reform in our country.

Love,
nurul hidayati.


Monday, June 13, 2011

Bloggers Fashion Rehab Bazaar

Lepas Old Blossom Prelove Party, Esoknya Bloggers Fashion Rehab Bazaar pula. Seperti biasa kakak-kakak lah peneman setia plus suri pun join sekali hari ahad tu. Aramaiti!
Sekarang saya berada di stellar studio! Saya dapat kerusi maka saya duduk. Sebab penat berdiri dan ramai orang maka oksigen semakin kurang dan saya perlu duduk. Nurul duduk-duduk.Okay tak perlu berebut.nani wanieme, maria, shea and suri.
again, with shea and yanny :)hana tajimawith ami sptnkswthrt, me & suri *gambar curi dari FB suri
Yang ni pun curi dari FB suri. Hahah
Empat orang sumandak sabah.
Walaupun panas sebab ramai sangat orang but yah it was really nice event. Everyone dressed to impress! Lovee it!
Madam kwans!! Lets makan-makan to fill up our empty and hungry tummyyy. Lepas makan. Makan lagi. Dekat whisk pula. Home of the original macarons and red velvet.
Suri, kau ambil gambar tauke kedai tu ka?Tunggu macarons kami yang yummyyyy! Pun bergambar juga. Ishh.. Ish..


Lepas duduk lama dekat whisk tu bercerita bergossip ber ber ber segala baru la teringat nak balik. Lama rupanya kami lepak sana. Marah tauke kedai tu nanti. Okay sedar diri, mari balik. Lepas tu kan, lepas tu kan, sampai parking lot terjumpa studio percuma. Ini dia..BerduaBertigaBerempatBergilaHAHAHA ini la facial expressions kami yang sangat teruja. Let’s admit it, being a girl is pretty effing awesome kan!



ps : Header blog ni macam dah tak lawa. Tukar, tak, tukar, tak, tukar, tak. ZzZzzzz...

Tuesday, June 7, 2011

Dear, prelove party.

Assalamualaikum. Hello! So akhirnya dapat mengemaskini blog juga. Alhamdulillah the Prelove Party went pretty well. Looks like everyone had sooo much fun! Thanks a bunch everyone! we really really appreciate that.
Hari tu alarm hp bunyi terus bangun, tak ada delay lagi. Bangun-bangun terus cuci muka, iron semua baju yang nak jual hari tu supaya nampak kemas. Berjaya jugak la iron dalam 25 helai macam tu. Selebihnya tak sempat dah. Time is running outt!Jadi disebabkan kakak kesayangan susah nak bangun pagi itu plus tak sampai hati mengganggu beliau yang masih lena, maka abang ady yang mengganti tempatnya. Terima kasih abang ady kerana membantu!Kakak-kakak ku yang setia membantu angkat barang. Terima kasih juga kerana sediakan sarapan pagi dari kedai bawah.Fadh pun sempat curi masa datang sekejap sebelum masuk kerja. Baik bakal abang ipar saya ni.
Lekat price tags dekat baju-baju yang bakal di jual.
So here we go...


With some lovely girls.
Kakak-kakak tercintaaa!

Kerching kerchinggg!
Hey eyqa! We should meet up soon, kinda miss youu! Hehee
Me, Eyqa, Aishah thatlastslice, Hui wen, cynthia, Baby echopunya & Hui ting.

All in all, it was a great Prelove Party!! A million thanks to Jezmine!!
I really really enjoy being a part of it! Love ya!