Friday, May 27, 2011

+wondermilk

I've never been a huge fan of cupcake, but this place is pretty damn goooood dan saya harus bercerita tentang tempat ini. Okay semestinya ramai dah pergi ke sini tapi i baru je pergi. Pergi pun sebab kakak ada urusan kerja dengan one of tuan punya kedai cupcake ni. Jadi ini pertama kali ye. Alaa Kesian nyeww kitewwwww? Okay shut up la rempit.
Step into a different world. Terasa macam berada dalam movie "Alice in Wonderland".
WM ? wondermilk. WG ? wondergirls. Eh tak ada kena mengena. Jadi sekarang I berada di WONDERMILK! Emporium of super cupcakes!!
Sedap nya.. Yummy nya..
Chocolate Strawberry! Wow siap ada love love dekat atas. First date kalau pergi sini lepas tu bagi cupcake ni dekat bakal gf awak, mesti jadi punya la. Hahah memandai!
The size of the cupcakes pun cukup sempurna. Not too overwhelmingly large, okay-okay la orang kata. Tak besar sangat, tak kecik sangat.
Cookies pun ada. Tapi tak rasa lagi. Next time ya?
Hari tu kakak i bertunang pun macam ni jugak dapat dari wondermilk. So nanti i pun nak macam ni jugak la. Hikss! Love the packaging.

Cute and classic set-up inside the shop. Definitely old school.
Not so serious art.
Lovely, tasty and not overly sweet. Cream dream sangat sedap ya! Tuuu yang ada cookies areo tuu.
Minum susu banyak-banyak.
Chilling..
Great coffee! Okay part yang ni I macam feeling feeling berada dekat Luke's coffee shop. Ala yang cerita gilmore girls tu. So i macam rory la kononnya. Konon la. Hmmm..
My favorite! But can't recall the name, aduh pelupa betul la. Tapi highly recommend ya untuk semua. Walaupun tak ingat nama, tapi masih ingat rasa. It is moist, flavorful and to die for!
Hati awak dekat mana? Hati saya dekat tengah-tengah cupcake tu.
Awesome!
Handsome!
Okaay, saya tunggu dekat sini.
So ya sampai sini lah dulu cerita wondermilk. Cerita sedap-sedap perut terus rasa macam nak nak nak nakkkk! Okay perut, kita pergi lagi nanti ya? Sabar sikit. Oh dan sesungguhnya gambar ni bukan lah dekat wondermilk lagi.
Dekat IKEA! Okay bercakap tentang ikea, tolong la bagi kepastian bahawa makanan di sana halal. Jangan lah kejam sampai food court kena samak segala. Tak nak la ada babi babi dalam makanan. Kalau tak halal mana nak makan swedish meatballs lagi? Tolong bagitahu ini cuma spekulasi. Plssss!


Okay bye IKEA. Tunggu Awak betul-betul dapat pengesahan Halal baru saya datang balik.


If you are craving some sweet and delicious cupcakes this is the place to visit!
Try it! Love it!

website:
+WONDERMILK
facebook:
+WONDERMILK




Monday, May 23, 2011

Beside the green green grass

Baru buka gambar minggu lepas, baru save lepas tu buka satu per satu terus rasa macam eh cantik rupanya! Macam atas bukit mana entah dengan lalang-lalang menghijau, amboi rupanya belakang rumah. Hmm macam tak percaya, tapi harus percaya. Mula-mula nak keluar pergi mana entah minggu lepas, rasanya nak pergi sunway lepas tu lalu jalan belakang area rumah ku syurgaku, lepas tu bila lalu rasa macam wow kawasan rumah ku juga punya tempat secantik ini ya? Dan detik itu juga perjalanan terhenti. Singgah sebentar dan menggunakan khidmat nikon untuk ke sekian kali nya. Sungguh berjasa.

Angin bawa aku pergi. Angin bawa aku lari. Hitam ku ingin hidup dalam hijau mu. *eh tiba-tiba karang puisi*
Okay muka jangan garang sangat ya.
Aww so cantik la the grass, hijau menghijau it took my breath awayyy!
Love the scenery! Love the colours! Love the grass!
Pemandangan dekat kawasan ni quite breathtaking kan? Greener! Macam dekat Broga Hill pun ada. Tapi rupanya bukan. Ini dekat seksyen 7 shah alam ya? Ha kemain lagi!

Tuesday, May 17, 2011

Cinta pandang pertama. Top.


Bukan top model, bukan top chick, bukan choco top ice cream mcd atau wtv top pun la. I cakap tentang billowy sleeves top yang i pakai untuk video hijab tutorial from my previous entry tu.
Yes yang ni! Long sleeves top to die for!
Okay yang ni warna original. Soft peach i rasa.
Jadi persoalannya, do you believe in love at first sight? Ye, cinta pandang pertama. Okay apa kena mengena? Tak apa biar i jawab dulu.
For me, I do believe in it. Yes, definitely love at first sight is real. I am a victim!
Sebab ini la cinta pandang pertama saya! Okay pelik sebab bukan pada manusia atau mana-mana lelaki kacak seperti stephen rahman. Hahahah yeah for real, sekali pandang saja i macam dah tak keruan. Like seriously what a pretty top! Absolutely in love with it!
Ini lah muka serius saya bersama cinta pandang pertama. The puffed effect of the sleeves is perfect, a bit loose and very comfy. So nice la, tak tahu nak cakap macam mana lagi.
Just like love at first sight. Sekarang sudah menjadi kepunyaan-ku!
Yeah another favourite of mine!
Kalau Jezmine & Old Blossom Box Store tiada, maka cinta pandang pertama juga tidak akan ada. Okay jezmine, ni semua salah you. Hahah next time pergi OBB, i tutup mata je lah. Nanti jatuh cinta pandang ke-2 pulak.


So girls, kalau nak cantik cantik comel comel, semua boleh dapat dekat Old Blossom Box okay. Kamu semua pasti jatuh cinta, macam saya!



Saturday, May 14, 2011

Okay akhirnya, hijab tutorial.



Okay akhirnya! Harap-harap tutorial ni membantu ya? Maaf lah berbulan bertahun sampai berhabuk, baru dapat buat. Maaf, maaf. Oh ya, selamat mencuba ya gadis-gadis cantik semua!



Love,
nurul hidayati,

Wednesday, May 4, 2011

burrrrrrr-day!

Jadi bulan may ni rasanya menjadi "bulan hari jadi" sebab ramai sangat orang birthday bulan may. Untuk tidak menghampakan orang yang menyambut ulangtahun pada bulan ini, maka kami sekeluarga buat lah birthday dinner untuk kakak tersayang Izzatul Mardhiyah yang telah pun genap berumur 22 tahun dan untuk menjimatkan kos dan bajet maka birthday dinner di buat sekali bersama azmy yang mana tarikh lahir mereka cuma selang sehari. Okay la tu, jimat.
Ya, mereka lah budak-budak may.
Makan-makan with the family at Zam zam Arabic Restaurant. Food is great, service is fantastic and yes, lagu-lagu arab turut berkumandang. What a wonderful night!

Kakak ku hayati istiqamah pun turut ada. Jauh-jauh datang dari sabah.
To my dearest sister, semoga Allah panjangkan umur dan semoga di murahkan rezeki supaya dapat la saya mintak belanja selaluuu. Amin! And may you have an awesome life ahead ya? Allah bless you!
Hari jadi, hari jadi jugak. Tapi semua tu tak akan wujud tanpa seorang ibu. Sebab dia yang bertanggungjawab mengandungkan kita selama 9 bulan ke sana ke mari bawa perut besar lepas tu dah tiba masa nak keluar, dia lah yang bersusah payah betarung antara hidup atau mati semata-mata kerana ingin melahirkan kita. Well, my mak is truly amazing! She raised 2 sons and 6 daughters and we all turned out pretty gooood! Thanks mak!

Walaupun kami semua nakal, tapi kami semua sayang mak!
Thanks mak for always doing the best for us!!
Kakak-kakak ku. Izzahtul Mardhiyah & Hayati IstiqamahAdik-beradik tapi muka tak sama.
Masa untuk baling cake!
ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUU! ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUU! Olololo comelnya kena suap bagai..
Kami pun tak nak kalah ya..
Hadiah untuk Azmy. Ehh lupa cabut price tag. HAHAHA KANTOI!
Kakak yang dapat hadiah, tapi I yang over excited!
Sling bag yang beliau idam-idamkan sejak beberapa minggu yang lalu. Idam la sangat, padahal memang dah aim awal-awal kan? Siap bagi hint dekat orang supaya beli sling bag ni untuk birthday nanti kan? kan? kan?
Azmy obses dengan patung coklat tu, ntah apa nama benda tu. Dua kali pandang, patung tu dengan azmy dah macam serupa.
Saya ialah Mak Su kepada budak comel ni, Rabiatul Adawiyah. Anak buah tersayang:)
Mak Su off duty.

Okay cukup sampai sini dulu. Oh ya ayah tiada malam tu. Hmmm patut rasa tak lengkap.