Friday, February 25, 2011

terima kasih InTrend!

Apa perasaan you bila magazine yang wajib you beli setiap bulan telah memaparkan blog you sebagai 50 blog Malaysia pilihan Intrend. Its like you pergi beli magazine tu seperti biasa dan bila you selak ada blog you tersesat dalam helaian magazine tersebut. Mestilah rasa macam Ohmygod! Betul ke apa aku baca ni? Ke aku yang memang berimiginasi tinggi?
Pelik jugak bila semua ucap tahniah dekat twitter and i was like what happen? What happen? Bila dah kena bagitahu baru la i tahu. And I was soooo surprised when I was informed that my blog, yes i mean this blog was featured in InTrend Magazine for March 2011 issue. Okay ini adalah cover depan untuk Intrend bulan Mac. Jangan lupa beli ya? hehe
50 blog Malaysia pilihan InTrend!
Antara yang tersenarai..
Naaaaa! Its me! Me! HAHAH! Semestinya perasaan sangat gembira dan terharu bila melihat medium yang kita gunakan untuk dikongsi dengan para pembaca di luar sana telah tersenarai sebagai 50 blog Malaysia pilihan InTrend and to have this blog featured in a printed media is actually more like a wake-up call to write more. Well ya, I sincerely would like to thank all my blog readers, my followers, and to all my friends, for being with this blog sejak dulu lagi since nurul cakapcakap just a tiny simple blog, until today. Yeaay! Thank you for every visit you made to this blog ya! Saya sayang awak semua! And lastly, thank you and mucho gracias InTrend!

with love,
nurul hidayati


Wednesday, February 23, 2011

Pre launch styling party : Malaya Optical

Jadi pada sabtu lepas saya telah di jemput ke "Pre launch styling party" hosted by Malaya Optical, Uptown Damansara. Malaya Optical is professional Optometrist and the eye experience boutique that has always been a familiar household brand since 1950, with a huge database patients and surely where you can get a lot of brands of eyewear. Nama kan brand apa yang you nak? Semua ada dekat sini. Seperti yang berulang kali disebut oleh Ryan Ho pemilik Optical Malaya, "Whatever brand you want, we have it".

Prada? Gucci? Coach? Burberry? Bonia? Dior? Emporio Armani?
Esprit? Elle? DKNY? Rayban? Oakley? Marc Jacob? Masaki? Yes, you name it!
Okay mari cuba satu-satu ye.
Cuba tengok muka i tadi? Kelihatan sangat nerd. Tapi bila dah pakai..
Amboi nampak macam mak datin kan? Em macam Paris Hilton pun ada. HAHA terangkat bakul sendiri.
Ni yang i cuba tadi! coach
Esprit
BoniaTerlalu banyak pilihan dan yang pasti semuanya menarik!
Okay pilih .. pilih.
Rasa macam nak semua kan? Latest, coolest, fanciest and trendiest designs semua ada di sini!
Oakley for life!
Wide selection of branded and unique selection of designer eye wear directly from Milan and Paris ye untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan.
sistah
with anyz. Orang kuat Malaya Optical.
Yang di tengah berbaju warna pink tersebut ialah Ryan ho, pemilik Malaya Optical and well known as Malaysia's 1st Professional Eye Wear Stylist and Designer.Bersama perempuan-perempuan cantik!


Ceh jangan nak red carpet sangat! Hehe. Aaaa blouse peach siap ada lace di bahagian tangan yang i pakai pada hari tu adalah dari Old Blossom Box Store ya!
Yeay, dapat hadiah dari Malaya Optical. Big thank you to Mr Ryan from Malaya Optical for being so generous having us at your lovely shop! Okay for people who wants to be seen, not hidden behind their glasses and who wants glasses that reflects and reinforce their personality, do stop by and experience it yourself at Malaya Optical. You won't be disappointed.


Website : Malaya Optical
Facebook : Malaya Optical


Friday, February 18, 2011

hari lanjut usia

Ala rindunya! Rindunya! Dekat seminggu lebih tak update apa-apa. Semua ni sebab lengan bekas kena jarum oleh doctor hari tu kebas sampai 10 hari. Melampau gila kan? Tapi masuk hari ni dah okay sikit. Dah boleh bergembira sambut birthday abang anuar. Jadi ceritanya bermula semalam. Kami buat makan-makan untuk sambut ulang tahun kelahirannya. Tapi di luar pengetahuan beliau lah. Konon-konon macam SURPRISE!!!!

Abang anuar ni memang suka bergambar, sebab tu gambar dia kena cuci siap sidai dengan sepit kain.Muka-Muka yang tsabar menanti kedatangan abang anuar. Habis lah, semua ni muka tak boleh pakai! Ada udang di sebalik mee!
Sudah bersedia dengan senjata seperti belon air, telur dan tepung! Habislah, memang sia-sia kalau dah bersiap-siap hensem!Siap mengintai dari pagar. Kalau bab nak kena kan orang, memang tak sabar!Dia dah sampai! Dia dah sampai!
Tadaaaaaa!
Yeaah! Happy birthdaaaay! Eee, siap ada lendir telur, tepung segala. HAHAHA
redha je la bang nuar oi!Sementara menunggu mangsa ulang tahun mandi membersihkan dan mewangikan diri. Kenapa muka kita tak sama? ke kakak aku ni anak angkat? ke aku yang anak angkat? HAHAHA
The mastermind behind the surprise party!!
Haha dah mandi! Let's celebrate the day of your birth! Allah selamatkan kamuu.. Allah selamatkan kamuu.. Allah selamatkan ismet ulam raja.. Okay ini bukan cerita tiga abdul.Eh eh ini dah kenapa ni?Family potrait.Hey kak izah kite baru masuk! Dalam gambar tadi dia ghaib sekejap.
Bersama belon-belon yang memecahkan kesunyian setiap lima minit. Sakit telinga ni bila meletup.
Ingat tak Maxi skirt yang saya pakai masa AJL hari tu? Ada dalam enty *ini*
Maxi skirt kali ni lebih kurang yang macam i pakai masa AJL hari tu. Tapi yang i pakai hari tu plain kan, yang terbaru ni dia datang dengan corak pula. Selesa tau pakai. Terasa ringan je bila jalan. Bila i berpusing-pusing, skirt tu pun ikut berpusing. Terus terasa diri ni macam cinderella tau.. Okay skip! Jangan berangan!
Okay, kalau design comel-comel macam ni tak ada siapa lagi yang harus diingati melainkan Jezmine Zaidan owner of the Old Blossom Box Store, okay please click the link for more details ya. Lebih bagus kalau terus saja ke butik Old Blossom Box Store yang terletak di Seksyen 13 Shah Alam kalau nak dapatkan lebih banyak pilihan depan mata sehingga rambang mata sebab sumpah semua design comel-comel belaka sampai geram rasa nak cubit! Kalau tak percaya, pergi sana cepat! Tak kenal maka tak cinta orang kata, tapi bila dah cinta tergila-gila tau! Hehe

Okay have a goood day everyone!

Monday, February 7, 2011

Kesal, sesal dan menyesal. Well, its too late nurul!

Okay, blame it on me! Yes, me! I've tried not to write or say about it but I just couldn't bear to store everything inside anymore. It's too late. But still I've got something to say. About the stupid mistake i've ever made and I keep blaming myself for this.

The story begins here..

Kenapa i begitu cerdik dan terlalu pandai sampai langsung tak check Email selama beberapa minggu? Kenapa? Boleh tak tolong jelas kan kenapa? Please! Sebab i sendiri tak ada jawapannya. Jadi, persoalan besar ialah "kenapa"?

Now let's imagine..

Kalau la i seorang yang alert, hari-hari check Email, I tak akan rasa menyesal macam ni. I tak akan terlepas dua buah undangan yang sangat berharga sekaligus sebuah penghargaan besar buat diri seorang Nurul Hidayati.

From:

To:
nurultalktalk@yahoo.com.my

Hey love,

I was wondering if you'd be interested in coming to a little bloggers event on the 5th Feb? It's just a little gathering of my favourite internet people for tea and cake and Maysaa pop-up shop. I'd love to see you there. I'll be sending the invite this afternoon with all the details, but I just wanted to let you know.

Salaams,

Hana

P.S. I love the blog!


I couldn't find a better way to describe my feelings rightt now.

For the 16 lovely people on the invite list. Im one of them!
Okay enough nurul. Its too late!

*********************

From : Sue Anna Joe

You Are Invited to Sheriff Luqman's 1st Birthday BBQ Party!

Great! I am the one to be blamed!
Macam-macam perasaan dah ni! Peluang macam ni bukan datang 2 kali!

Nak menangis! Would you lend me your shoulder to cry on?


:(