Friday, May 27, 2011

+wondermilk

I've never been a huge fan of cupcake, but this place is pretty damn goooood dan saya harus bercerita tentang tempat ini. Okay semestinya ramai dah pergi ke sini tapi i baru je pergi. Pergi pun sebab kakak ada urusan kerja dengan one of tuan punya kedai cupcake ni. Jadi ini pertama kali ye. Alaa Kesian nyeww kitewwwww? Okay shut up la rempit.
Step into a different world. Terasa macam berada dalam movie "Alice in Wonderland".
WM ? wondermilk. WG ? wondergirls. Eh tak ada kena mengena. Jadi sekarang I berada di WONDERMILK! Emporium of super cupcakes!!
Sedap nya.. Yummy nya..
Chocolate Strawberry! Wow siap ada love love dekat atas. First date kalau pergi sini lepas tu bagi cupcake ni dekat bakal gf awak, mesti jadi punya la. Hahah memandai!
The size of the cupcakes pun cukup sempurna. Not too overwhelmingly large, okay-okay la orang kata. Tak besar sangat, tak kecik sangat.
Cookies pun ada. Tapi tak rasa lagi. Next time ya?
Hari tu kakak i bertunang pun macam ni jugak dapat dari wondermilk. So nanti i pun nak macam ni jugak la. Hikss! Love the packaging.

Cute and classic set-up inside the shop. Definitely old school.
Not so serious art.
Lovely, tasty and not overly sweet. Cream dream sangat sedap ya! Tuuu yang ada cookies areo tuu.
Minum susu banyak-banyak.
Chilling..
Great coffee! Okay part yang ni I macam feeling feeling berada dekat Luke's coffee shop. Ala yang cerita gilmore girls tu. So i macam rory la kononnya. Konon la. Hmmm..
My favorite! But can't recall the name, aduh pelupa betul la. Tapi highly recommend ya untuk semua. Walaupun tak ingat nama, tapi masih ingat rasa. It is moist, flavorful and to die for!
Hati awak dekat mana? Hati saya dekat tengah-tengah cupcake tu.
Awesome!
Handsome!
Okaay, saya tunggu dekat sini.
So ya sampai sini lah dulu cerita wondermilk. Cerita sedap-sedap perut terus rasa macam nak nak nak nakkkk! Okay perut, kita pergi lagi nanti ya? Sabar sikit. Oh dan sesungguhnya gambar ni bukan lah dekat wondermilk lagi.
Dekat IKEA! Okay bercakap tentang ikea, tolong la bagi kepastian bahawa makanan di sana halal. Jangan lah kejam sampai food court kena samak segala. Tak nak la ada babi babi dalam makanan. Kalau tak halal mana nak makan swedish meatballs lagi? Tolong bagitahu ini cuma spekulasi. Plssss!


Okay bye IKEA. Tunggu Awak betul-betul dapat pengesahan Halal baru saya datang balik.


If you are craving some sweet and delicious cupcakes this is the place to visit!
Try it! Love it!

website:
+WONDERMILK
facebook:
+WONDERMILK




34 comments:

sabrina azhar95 said...

nice,,,

Liyana Aziz said...

i'm a huge fan of cuppy!
sangat yummy tengok cuppy banyak2...
gerammmm, x nak makan, nak simpan.. uhukkk

Norliyana Kartini said...

NURUL-CAKAP-CAKAP-MEMANG-HANDSOME!
ALWAYS LOVE YOUR PICTURES! ^^

aishah said...

akak nurul,bukan ikea dah memang dapat cert halal ke?lama dh kan.since yg case haritu,dh buat renovation something and mereka dpt cert halal..its safe to eat there.. :D

Bulan said...

wahhh.seriyes mabeles la dear tmpt nie.katne?ikea ke?

Miss Ff said...

saya pon pernah pg wondermilk! cute sgt tmpat tu. btw awk amik gmba kat wondermilk guna camera ape? camne nak dpt colour tone yg macam tu?

Fe Njman said...

Best giler kak nurul! Ada lagi tak?Meh kasi satu dua sini >.<

ღ p!nk veLvet ღ said...

ha'ah la ... mcm luke's cofee shop laks, hehe~
neways mmg cute la tat cuppies, sayangnyer i dok jauh, uwaaa~~

tqahmisdar said...

selalu pergi sini.. cupcake dia best!

s h i d a said...

hai nurul,boleh i tau,handbeg pink tu jenama ape?lawa la..

s h i d a said...

hi nurul,boleh i tau handbeg pink u tu jename ape?lawa laaa

kuciputersenyum said...

shantek tempat nieh an :):) cupcakes dea pun sedap an :):)

SizZLing SuZai said...

a really really GREAT LOMO TYPE of photo here..love it so much nurul!

Mr feckry said...

memang wonderful

nurul cakapcakap said...

wondermilk mmg cool. cupcakes pun semua yummyyyy!

shida, handbag tu charles & keith.

Mucho gracias!

:)

lalat mErAh said...

kat mane ye wondermilk nie?

btw,singgah la blog saye..sigh..tehee

mags said...

yul,adakah wondermilk ini halal??jeng jeng jeng...sebab cake sll campur alcohol & 471 emulsifier(from pig)..haha..jaga kau.. :P

cik faiqah said...

suka wondermilk jugak!
selalu beli kalau ade event:)

kak nurul kenapa cantik and stylo sangat??hehe

Hazirah Hamid said...

tengok gambar pun dah tau cupcakes tu sedap kan nurul, tp sayang pulak rasa nk makan sebab comel sangat :)

Ahmad Sharil said...

Ni tangkap gambar guna kamera apa? Nakk beli one yang boleh produce gambar like this!! Seriously!

alfi kasran said...

cupcake comel kak nurul gorgeous..sy sukaa!:D

Putri said...

Nurul,
Putri ske gila hijab wrapping yang nih sila ajar =(..pretty please...btw wm punya kedai sgt cozy kan...

bamAZEERA said...

Best an pergi Wondermilk ! I suke pergi sini. Syiiookkk :)

◕‿◕ M a S s ◕‿◕ said...

hello;

1) suka wondermilk ! love it, yumyum..
2) suka kasut awak ! cunnnnnnn ;)

Sarah Khan said...

salam ;)

new blogger here.

wahh,nampak sedap tuh.

http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

nurul cakapcakap said...

mags : uish ko ni halal ba ni. owner malaayuuuu.. ;p

haha yeaay thanks semua!
and hijab tutorial ada kat tepi blog ni ya? mucho graciasss!

:)

fyda razak said...

WD wow :)
and those cuppies are gorgeous .
by seeing those guy , i might be a cuppy lover laa lepas ni . ohgod

tomo said...

Thank you for your great pictures!
I love your excellent sense of photography.

Q :) said...

hye kak nurul yg cantik :)
jum join contest sy ?
pasal admire ni hihi^^

http://quratulmazani.blogspot.com/2011/05/post-anda-mesti-bertajuk-first-contest.html

Afiqah Mohammad said...

wahh!! nice pic!! lurve it!

Nazi said...

Salam kak nurul , aduh , akak ni comel tau takkk . Sukenye tengok akak bergaya dengan baju baju macam tuuuuu . Okay , seriously , saya dah jatuh cinta dengan gaya yang kak nurul pakai tuuuuu <3 okay thank you HAHA. wasalam :)

Rtp Farra Arisha said...

cupcake kat tmpt nii surelyy best kann. i'm cupcake loverrr :))

Munna Ibrahim said...

Nice place and really love all your pic babe.. Keep it up.. Suke tengok tau..

hafizah abdullah said...

hai..boleh share cara u pkai that bawal x nurul??awesome!!=)love ur blog...