Wednesday, April 20, 2011

teruja

Jadi bila mana seorang ahli keluarga kita tak kisah la kakak mahu pun adik ingin melangkah ke alam lain, okay bukan alam barzakh mahu pun alam bunian, tidak sama sekali ya. Melangkah alam lain bermaksud ke alam yang lebih serius iaitu alam perkahwinan. Hmmmm siapa yang tak suka perkahwinan? To have the beloved one who always close to us and ada anak yang comel-comel, for a normal human being, I believe most people have these dreams kan? Dan ya bila salah seorang kakak saya telah memutuskan untuk mengadakan sebuah ikatan rasmi bersama kekasihnya maka kami semua turut merasa percikan gembira mereka berdua. Dalam erti kata lain, teruja. Dan tiba-tiba terasa masuk dalam mood lagu Bruno mars, marry you. Okay 3 2 1..
Don't say no, no, no, no, no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
Amboi rasa macam i yang nak kahwin. Over tauu! HAHAH!

Lepas tu bila teman kan kakak tengok-tengok kain terus jadi macam teruja gila. Rasa macam jadi penyambut tetamu dekat kedai kain tu pun ada juga. Mahal bayaran kalau sambut pelanggan dengan tangan luas macam ni. LOL
Bukan saja saya, malah anak buah yang sepatutnya duduk di rumah sambil menonton astro ceria turut sama menyibukkan diri mengikut makcik-makciknya.. Lihat la muka dia, sungguh teruja dengan gigi terbuka.
Nawal jangan la berisi sangat okay? Lenguh tangan bila angkat lama-lama.

Biru ke pink? Ungu ke putih? Nak semua pls! Sebab semua pun cantik! Aaaaa pening!
Dan sementara kakak meneliti kain dengan lebih serius, saya dan kakak yang lain mengisi masa tersebut dengan berbagai aktiviti menarik. Inilah salah satu nyaa..
Sangat menarik ye aktiviti kami. Mencuba dan merasai selendang yang berat dengan sulam dan manik-manik. Letak atas kepala dan berangan depan cermin pun jadi laa..
Konon-konon macam arabic la. Konon-konon macam dalam filem ayat-ayat cinta la. Haihhs konon je laa..
Tengok kak ayu ni? Dah macam dia yang nak kahwin. Sekali pandang macam scene dalam filem hindustan la pulak..
Dah memang bosan setengah hari duduk dalam Jakel tu, ni lah yang jadi akhirnya. Jadi apa? Jadi pekerja Jakel.
Yang dekat belakang control cun, yang dekat depan tu masih dalam mood kahwin ke apa? Aku tertanya-tanya ni. Bukan main feeeel lagi! Mana satu entah yang nak kahwin, bingung!
Oh adikku, cukup la kakak-kakakmu saja yang gila. Sayang dapat 10A kalau awak ikut gaya mereka.
Kain-kain dekat Jakel semua pun cantik. Semua pun berwarna-warni.
Selendang dia pun semua lawa-lawa, sumpah tak tipu! Tapi harga pun boleh tahan mahaaaal, sumpah cakap benar!
Se-ayah :)
Ni la kakak saya yang bakal melangsungkan perkahwinan tuuuuu. Muka cool kan? Tapi dalam hati berbunga-bunga siapa tau. Okay okay simpan semuanya sampai tiba harinya. Tak sabar nak tengok wajahnya yang berseri-seri tu nanti! Hmm macam mana la bila awak dah tak ada nanti ya? Life wouldn’t be the same without youuuu aaaaaa. HAHA nevermind la! Barakallah to both of you okay! Amin!
Sungguh warna warni. Macam bergambar di belakang pelangi.
Okay lah, akhirnya battery sudah weak! Tenaga pun kurang, tak sanggup berdiri lagi. Tengok la, dua badan satu kerusi. Mampu?
Eleh eleh eleh.. okay eleh je mampu cakap sekarang ni. Sebab penat menaip ZzzZzz. Hehe bye!


35 comments:

Cheno Chenonet said...

congrats to kakak nurul :)
nurul bile lagiiii?? hehe

Jazica Albek said...

omg nurul kasut cantikkk!

hidayahjamal said...

wuu nice job to your sis, one step to go kahwinnnn :) er lawa pose kat kdai kain jakel, fell yg cane tu rasanya huhu

cik nur said...

mmg teruja la jgak bila tgk kain2 tuh sume :)

rara pinkmafia said...

heheheh abes sume kain kena try.pas ni jgn nama nurul kena blacklist dr jakel tu dh lah.sbb punggah sume kain2 tu.hehe

http://aniesandyou.blogspot.com said...

ni bkn nama beli kain tp jd post bergambar

Malas memasak

Intizara said...

Salam, Kak Nurul msti excited gila kan bila one of your sis nk khwin? Same with me too! Org lain yg nk kwin tp kte yg rsa lbh excited. Hehe. :)

echasuzrin said...

hehehe.... i pon suke wedding.... ehem, nurul bile plak??? heheehehe

amalinutt said...

then sis pergi penyet kan ? hihi

cik EPAL said...

berkenan pulak dekat kasut u yang merah mak ngah tu. nak pinjam boleh?? hehe

Areen The Monster said...

waa. say congret to us sis k. haha. btw k.nurul biler lagi?

NisaAdnan said...

HAHA KAK NURUL TEROVER EXCITED NI. HEHE SERONOK JE TGK AKAK ANAK BRANAK :)

FatenNabila :) said...

wahh. best nya. tahniah kepada kakak kak nurul :) nanti kalau kak nurul yg nak kawen, sure lagi penat dan lagi teruja kan? X)

cik LOLA said...

kecik nye lah nurul nih.,,
pakai pe je nmpk cantik..hehe

Hanie_Dew said...

hhmmm...memang best kalau in the midst buat wedding preparation..sangat sangat la mengujakan...siyes...kerana saye sudah melalui nya...(^____^)v

Ahmad Taufik said...

best best :)

cik fara said...

nurul . muka betul betul teruja abiss . heee ;D anywayy , vogue gile kasut u nurul wahh ^^

eykameow said...

omg! tak sangka dia yg nak kawin. berapa umur dia skrg nurul????! huu~ rasa nak nanges je bila dgr org nak kawin T________T"

Anonymous said...

cantikya sluaaaaa ! where did you buy it ?

<3, al

BUMCAKES! said...

http://apps.facebook.com/sekolahkuberbakat/?entry=81

tolong undi bumcakes! undi anda amat dihargai :)

Izyan Masri said...

OUHH NOO.KALAU KAKA CANTIK YANG KAWEN LAGI TERUJA ! SATU BLOG TERUJA ! CEPAT CEPATLAH KAWEN OKAY KAKA CANTIK .XP

meaw said...

fuyoooooo kaka nurul . sakan gila ^_^

emoNoShoujo said...

Tahniah buat kakakmu..uhuk,ade beshnye de rmai siblings pompoan an?huhu~*nga gado dgn akak..ishk3..salu ktwg cengni gak gegile..whuuu~windu..huhu~

Farhana Malek said...

suke gambar yang you snap belakang dia colour warna warni. macam rainbow. gorgs babe!

shahrul said...

kain,kain,dan kain~ :0

Fariha Ismail said...

pencarian model telenovela
kalo sudi join

http://storyofyoungladies.blogspot.com/2011/04/pencarian-model-telenovela.html

Adeela Oh Lala said...

woi. cantex arr heel. :P

akmar dean said...

congratz to your sister. i pun teruja nak tggu kakak i kawin :)

new post: http://sigadiscomel.blogspot.com/2011/04/diy-chain-wrap-bracelet.html

FarrahIzzati said...

wah congrats to kakak,kak nurul :) !

dayaa said...

wah. followed u. jom folo balik http://mebrown-holics.blogspot.com/.. pix u overall nice view! btw jakel memang best!

eikazaLikHa said...

sumpah
u cntik gila
:D

Munna said...

i teruja nak tunggu diri sendiri yang kawin! pasal sume kakak2 dan abang2 dah kawin!
hahaha^^

Rtp Farra Arisha said...

some pictures looked very funny. mesti owner blog ni pun kelakar jugak kan. hehe. anak buah u comel laah! :)

*Ms.Serry Fatieha said...

cantik selendang tu... how much?

RUZZEZANIE said...

hihi..kasut samer!!! red kaler!