Wednesday, April 6, 2011

Chic Pop! Oh Em Gee!

Haaa akhirnya dapat mengemaskini blog. Naik semester baru tak sibuk mana pun la, tapi balik kelas petang, sampai rumah sambung pula tengok sinetron Kejora dan Bintang, lepas tu malam ingat nak blog, tak blog juga. Sebab apa? Sebab tersungkur awal ZzZZzzz..

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada tuhan sebab tanpa izin-Nya tak mungkin saya dapat menarik nafas lega dengan hasil sambutan dan jualan untuk Chic Pop Street Market 7 pada hari sabtu lepas. Dan tanpa izin, jodoh dan takdir dari tuhan tak mungkin juga saya akan berjumpa dengan Suri Maria dan saling bekerjasama menjadi rakan kongsi pada hari tersebut. BIG BIG shout out to her! Dan yaaaaa.. terima kasih untuk semuaaaaaaa yang datang pada hari tu, yang membeli belah, yang ambil gambar, yang drop by and say hye and so on OMG you guys rock!!

Around 9 am dah sampai. Lepas tu naik turun tangga angkat barang. Punya la gigih sampai berpeluh tau, a lot of stuff to set up. Patut lepas ni kena ada hero la tolong-tolong. Tapi tak apa la. Ini juga membuktikan bahawa wanita mampu berdiri tanpa perlu mengemis bantuan lelaki. Betul tak? Tiba-tiba i macam jadi jurucakap Menteri Pembangunan Wanita. LOL! Dan ya ini hasilnya. *senyum*Our sparkly booth! Hehe siapa yang decorate booth kami? Kakak saya! Million thanks kakak!

Sekitar 10.30 pagi, semua dah selesai. Maka saya pun berdiri dengan gembira di hadapan booth tercinta. Senyum sampai telinga masa ni. Haha
Rasa macam nak terbang.
And so, the fun begins!
Alfah & leana. Thanks for coming! Antara yang terawal datang tau.
Si penjual sedang menjual.
Zaman-zaman high waist skirt duluu. Hehe selamat tinggal. Awak dah ada tuan baru.
Speechless !!
Wanie dan nanie. Mereka ni paling setia. Tak pernah mengecewakan, mesti datang punya!
Sakinah dan kakak Terharu ni! Saya jual barang, lepas tu dapat barang pula. I dapat hadiah tau dari sakinah. Thanks sooo much! *curi gambar ni dari FB. sorry:(Hye dora! Gambar ni saya curi dari facebook awak. Sila marah, sebab saya tak takut.
With Rafidah 3R yang super friendly and upbeat person. Oh dia pun law student rupanya.
Nadia Rustham. Selalu datang dengan syareena, tapi hari tu syareena tak ada. Tak apa, rumah kami dekat hari-hari boleh jumpa!
Aaaa si kecik skirt biru tu fara! Kawan lama terpisah! Dia baca blog ni, baru dia ingat si nurul tu kawan lama dia rupanya. HAHA kelakar! Masa sampai booth i siap segan suruh adik dia yang make sure ni nurul ke tak. OMG! COMELS GILA!
With Henryyyyy! Hensem? Tak dapaatt!
Eyda & Naddy. Wah pakai baju kurung sopan gituu! Kau mampu? Abang naddy kahwin hari tu, sempat lari pergi Chic Pop ye! Hehe comels!
With the moonlight dancing free, eh salah.. tu lagu dia. With Liyana Fizi. Cantik dan klasik wajahnya.
Bersama tulang belakang kami pada hari itu.
Terima kasih untuk tenaga anda yang tak dapat dinilai dengan harga. Yang angkat barang, Yang ambil gambar, yang set up and decorate booth, dan segala-galanya! Terima kasih!
Kak ayu dan kak izah. Penat bekerja setengah hari sambung datang Chic Pop! Refill air dekat wendy's salah satu tanggungjawab mereka. HAHA! Habis Chic Pop sambung dekat Murni ss2. Apa lagi, Makannn!
Siap ada payung, tanglung segala.

So first of all, we would like to deliver a big THANK YOU , HUGS, LOVES and MMUAAH to all of you who dropped by to our booth! We would not have made any milestones without your support. Thanks and Mucho Gracias!





Cuma ini yang sempat i upload dulu memandangkan waktu yang ada tidak begitu mengizinkan untuk terus melekat di depan skrin. Kepada semua, boleh bagi link so nanti i boleh tengok gambar kita pada hari tu okay!
Gambar dari polaroid jiha! My beloved partner, Suri Maria. Uinaa orang sabah bah ni! Bangga aku! Mahal na mahal kita. Naa ndak sabah kau jo kalau ndak pandai speaking philipin. Na suntuk na magat na kita. Ha yang ni speaking pilaks. Orang kk sabah jak faham tu kali. HAHAHA aramaiti!
Apa entah yang aku cakap dekat atas tu, aku sendiri was-was.
Insyaallah, kalau ada rezeki kami akan buat lagi okay? Semua tu dengan izin tuhan.
Tak cukup dengan baju yang saya dah jual, baju yang tengah pakai pun orang suruh jual. Eh habis saya nak pakai apa? HAHA memandangkan demand tinggi, mungkin boleh difikirkan ya untuk jual baju tersebut! Bila? Belum pasti lagi.

Sebelum terlupa hari tu crew Tongue in Chic ada ambil gambar, ingatkan untuk suka-suka tapi rupanya untuk "Style Shot Contest". Dan saya berpeluang untuk menang kalau awak semua bermurah hati menolong. Kalau nak tengok gambar tu mula-mula sekali kena online Facebook lepas tu Click --> Tounge In Chic Facebook Page dan tekan button "Like". Lepas tu Click --> nurul dan jangan lupa tekan button "Like" ya. Button "like" sangat penting. You like, i like! hehe voting period ends Friday, 8th April 2011, 6pm.


Mudah kan? Yeaay! Thanks semua!


51 comments:

♣dya aien♣ said...

dah like dah dekat pic nurul..
yeay..
errr baju tu memang cantik..
jatuh hati dah.. ;p

shmilysara. said...

Aww Nurul. Rugi gila I tak sempat pergi. Nampak sangat fun!

cujen said...

nnt i vote for u. baju u memang cantik. ruginye tak pergi hari tu..kalau tak dapat jumpa nurul n borong baju2 skali... hish..nyesal..nyesal..nyesal.....

safura zahari said...

wow.so heppy see gurl shopping2.nice booth dear.

Cik Puan Mimi said...

nurul! ur at my blog! hehehe. i loike the cardigan!!

aishah said...

nurul! i looove your kaftan-like dress! it's to die for!<3 where did u get it?? :D

Munna said...

wah! happening betul ni!

NADDY KZAMAN said...

yey, sukenyer tengok baju nurul pkai on dat day, i went to tongue in chic 6 tp yg 7 nie tak smpat lah plak. btw, hope nurul sentiasa maju dlm bisnes dlu. proud of u!!

wunny said...

teringin sangat nk pegi one day. want to know all diz freaking and unique things. ahahaha. nice to know u nurul cakap2 !

cik faiqah said...

wah...awesomenya tengok!:)

Fariha Ismail said...

hye dear...
i dh follow ur blog..
i still new lg, hopefully u dpt follow my blog too... http://storyofyoungladies.blogspot.com/

still bru lg.. hope dpt tunjuk ajar u.. thank

Izyan Masri said...

FUYOHHHHHH.SERIES MACAM BEST HABIS :D

NisaAdnan said...

wahhh meriahnya^^
syiokk je tgk diorg dpt baju baru ;))

IEQAH said...

sgtlaaa fashionista.. i like your style dear

senorita. said...

seronok! bestnye kalo berkesempatan ke sane ;)
next time wat lagi ye sis.

sherah said...

panjangnyaa post kali ni ahhahaha. sweet post lah nurul :)

alfi said...

ruginya tak dapat datang..btw,kak nurul sangat cantek :D

SizZLing SuZai said...

huuuu..as expected chic POP gonna b awesome as it was!! huu sedih kali ni xle pg de exm..n yg PALING SAYE JEALOUS ADALAH

AWK TANGKAP PIC NGAN MY HENRY GOLDING...AArrghhhhhhhhhhhhh..andwe!!!! T___T

Nasbellamy said...

lawanyaaaa<3 sukanya the way u style tudung tu!

eykameow said...

wah teruja gila i baca post panjang macam nii..byk gambar plak tu...huhu good job! alahai..tak sempat nak drop sana masa tu. belum rezeki lagi. huhu btw, goodluck!

NikiSa IzAS said...

ur pic im my blog nurul:)

cik nur said...

baju yg u pkai tuh lawa kalo jual pun mmg laku huhuhu
^__^

cik nur said...

baju yg u pkai tuh lawa kalo jual pun mmg laku huhuhu
^__^

Doraa said...

budak ni memang nak kena gigit ;p

Areen The Monster said...

sis nurul.
tq for being so nice to me n my friend that day ye.
btw i feature u in my blog y xseberapa tu.
jemput2 la singgah ye.
hehe.

http://areenthemonster.blogspot.com/

Areen The Monster said...

sis nurul.
tq for being so nice to me n my friend that day ye.
btw i feature u in my blog y xseberapa tu.
jemput2 la singgah ye.
hehe.

http://areenthemonster.blogspot.com/

azira izzati punyaaa :) said...

congrats & well done for you and sis suri. u've done a very great job! sis, terkejut gilaaak tgk muka I ade dlm post nih ! Alollo, terharu gilaa laaah. maxi skirt yg zira beli tu, gilaa wangi & selesa. thanks sis nurul & sis suri :)

erm, zira pun ade post special utk AWAK. ada masa tengoklaa, bacala sampai habis post tu, ada je cerita pasal sis. kalau suka 'like' lah nnti :)

http://aziraizzatisiketot.blogspot.com/2011/04/chic-pop-street-market-7.html

muchos gracis sis :)

nurul cakapcakap said...

aaaa thanks semua! terharu yang teramat! words cant explain!

:))

Jennifer said...

Totally love the sunflower clip from your shop! I wished I could've drop by sooner, so many nice clothes snapped up!

Also could I have the photo that I took with you girls?

eesyaheera said...

semua pre-loved ke nurul? semua yang pergi booth you stylo habis. booth you cantik sangat especially gambar2 tu. good luck for next project

annur larra said...

ruginya i tak join !

faraheartbeat said...

waa~ rase nk nanges gile la ta dapt g chic pop ari tu
boleh plak ad test ari tu ='[

Lizzie Yasmin said...

alamak i ker paling byk borong dkt U???

Aida Arisya said...

i pun jmp u kat sane..yeahh ni dia entrynya

http://aidaarisya.blogspot.com/2011/04/bergedik-santai.html

Anonymous said...

nurul.. xde stuff u yg tinggal ke?
publish kat blog u pula mane tau de i nak beli ke.. aritu xsempat dtg sne :(

Anonymous said...

ade yg tinggal x?
letak kat blog u i nak tgk if suke i nak beli. hee

Anonymous said...

baju awak sgt chantek.adooiii.cm nk jerit2.lawa gilak!heee

secantikmanis said...

suka nurul punya cara pakai shawl..boleh buatkan video tutorial tak???

Mohd Lokman said...

wau..nice booth..

TheBeliever said...

Wow giiirrrrl! Love your blog, just discovered it, really great job, keep up the good work :)

y-A-n-A said...

dh like pic akak nurul. so sweet! pe pun congrats sebab dh penat2 tp dapat jayakan kerja tu.. :DD

Sheila Kamal said...

hi gorgeous! nice blog.. jom singgah my blog :

http://sheilakamal.blogspot.com/

tengs! :)

Nadd said...

Nurul boleh ajar macam mana nurul pakai nurul nya shawl? lawa lah. :)

Anonymous said...

kenapa x jual brg2 kt blog jgk???
nak beliiiii :(

haney said...

kasi jual la kaftan ko tu.mari sini aku beli.hoho aramaiti bha urang sabah...

elly said...

mcm mne nk brani bfasion cm 2 yek...huhuhuhu

aienraziff said...

omg !! rugi ta p :(

AM said...

kebanyakkan pic sume edit nye cantik cantik .aja saya edit pic .edit pakai ape ?

cikmima said...

Salam Ziarah
mey join "moment to be remember Giveaway" mima||
http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html

Farhana Malek said...

cantttikkk! suke sgt tgk gaya nurul dgn kawan2 you!

Anif Abdullah ® said...

wakil laki2: seriously, pictures u semua cntik!