Sunday, January 30, 2011

Hujung minggu-ku untuk shah alam

Kebiasaannya hari sabtu saja sunway, hari sabtu saja bukit bintang, hari sabtu saja entah di mana-mana namun yang pastinya bukan shah alam. Namun kelaziman itu sudah bertukar apabila pada hari sabtu minggu ni waktu yang ada di luangkan di shah alam sahaja. Di mana? Plaza Alam Sentral. Orang shah alam sendiri kalau di tanya secara jujurnya memang jarang pergi ke tempat ni. Tak ada apa sangat yang ada, melainkan butik First Lady tempat mak saya beli jubah. Ya, saya akui dulu gemar juga ke Plaza Alam Sentral namun atas dasar ingin pergi rakaman muzik-muzik sebab ada o.a.g. Rajin saya pergi tengok muzik-muzik masa zaman sekolah dulu. Biasa lah budak-budak baru naik kan. Kesian..

Okay tapi semalam Plaza Alam Sentral dah boleh layan sebab ada huiyo bazaar. Maka, terjumpalah mereka-mereka semua.
Ini riza. Dia buka booth jual barangan terpakai. Ni bukan pertama kali kami berjumpa. Tahun lepas dia datang open house saya ye.
Dan ini ezaty. Dua sekawan jual barang. Sangat comel kan rajin berniaga. Rasanya dah berapa kali jumpa ezaty dekat Pak Li. Seksyen 7 kecik je kan, pusing-pusing mesti jumpa punya.
Aaaaah its you, Aishah Amin! I've stalked you before on Lookbook. And finally jumpa juga! It was nice meeting you yesterday in person and wow you look so naturally lovely. And yes, in love with your outfit. You do the mix and match so well and I love how you put things together. Oh semuanya LOVE untuk awak!
Hey, it's Hug Day! Hehe comel kan kena peluk? Next time kalau jumpa lagi, I'll shout your name AISHAAAHHH HUG ME ONE MORE TIME!
And ya this is Fatimah Amin. Adik kepada Aisyah Amin. They both looked amazing, right?
Thanks for you time. Till we meet again!


Okay lah walaupun Plaza Alam Sentral tempat paling jarang disinggahi, namun Plaza Alam Sentral juga terdapat lokasi yang amat menarik. Exotic scenery and nice place to shoot.


Betul kan?

Okay, cukup sampai sini dulu ya.


39 comments:

nurulain said...

u do look amazing!!!!:DDDD

nurzahidah said...

shah alam best kn..hehe
penah smpi i-city n rumah 4musim kt sn..heehe

p/s:waa..aisyah amin look adorable n lovely..same to u dear nurul!hehe

NynaMysarah said...

owhh, shirt storyy la :(

PUPPETO said...

hai nurul.
saya harap awak bole join contest ni.

http://puppeto.blogspot.com/2011/01/creative-with-paper-contest.html

awak sangat kreatif dan saya teringin nak tgok.
hope awak bole join ^^

::aien:: said...

adore u gorgeous ! :)

oh farah said...

ah. jeles.

sabdaziz said...

like ur style. keep in touch hon!

janna sapei said...

cantek :)

nur rasyida said...

kak nurulcakapcakap cute ! ^^ http://nurrasyida.blogspot.com/2011/01/inspirasi-style-vintage-syida.html

nur rasyida said...

kakak nurulcakapcakap cute ^^ http://nurrasyida.blogspot.com/2011/01/inspirasi-style-vintage-syida.html

Leya said...

pretty as always =)

eykameow said...

kenapa i tak jumpa u dat time? I gi sana kot ari sabtu (karaoke jamban hihi)... wuwuwu...yg u kata bazar tu tgkat bape? I tak pasan pun. btw, i selalu takde jodoh nk face to face ngn u.. juz nampak u past by je..alahai

sarah mohamad said...

it just WOW! all of u look jojes !

nurul cakapcakap said...

aaaaaa terima kaseh, mucho gracias, & thank you so much! im so flattered

eyka: shah alam kecik je, someday okay :)

Nadia Khan. said...

ohhhhh u look greatt! i adore youuu dr dlu lagii! :D

syu din. said...

awwwwwwwwwwwwwwwww! lovely peoples!

ezatyramly said...

she cool and she so friendly.hahahhahahahaha.thx nurul cakap2 sebab sudi cakap2 dengan kita.hehehehhehehe

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

WunnyNiwaa said...

suka nye ur hijab nurul ! stripey ! very cool~ & mcm mana eh mahu pakai hijab like urs? tutorial please :(

Anonymous said...

amazingly cantik! buat hihab tutorial please? especially yg tudung bawal tuh? =)

Pyka Rahmat said...

super awesome.

athirahMedan said...

kenapa tak perasan nurul cakapcakap masa tuu. teringin nak jumpa nurul yang gorgeous ni :)

nurul cakapcakap said...

hijab tutorial tu boleh buat kalau ada kelapangan ya, hehe tapi sebenarnya malu nak ajar.

athira, mungkin awak dah balik masa saya sampai, atau saya saya dah balik baru awak sampai. Tak pa lain kali boleh jumpa lagi insyaallah.

terima kasih ye semua :)

iedchan said...

comelnye...suke2...:P

safinah rashid is at your service! said...

kakak sangat gorgeous!

Nudz Zalie said...

awak sungguh setaillll lah! ;)

aisyahsyafiqah said...

nice outfit
sgat ske style u.
:)

Lyna Shaari said...

hye nurul cakap-cakap..nice stripes do u have ;p

Tasneem Harith said...

woahhhh i nk pegi, but then x jadi.
kalau x, msti jumpa u and aisyah amin. i nak jumpa u guys gila gila! :(

aina ali said...

wahh kak nurul comel . style laa .

iqiNAMY said...

hey nurul. u always look amazing.

sebelum ni i duduk kat seksyen 7 jugak. tapi sekarang da pindah putrajaya. kira i selalu duduk tempat scenery cantik la. haha. walaupun seksyen 7 punye scenery ada kat icity je tapi kire lawa la jugak kan.

chEntA said...

nice pitcha..
cntek sgt..!

ecah said...

eh, ade eh.?kat mne eh tmpt shooting tu.?x prnh tahu plak..nway tasik s.alam mmg terbaik kalau nk bergambar..

DOLCEshasha said...

awesome! comel la nurul :)

Anonymous said...

http://denimforbreakfast.blogspot.com/


MNG, DOROTHY PERKINS, LEVIS, COTTON ON, BILLABONG AND MANY MORE PRELOVED UPDATES. GRAB THEM FAST !

noor izzati said...

boleh x tolonh tunjuk tutorial cm ne nak pakai shawl zebra tu..cause i have one but xguna pon sbb dia terlalu lebar..bila pakai cm ada bengok je kat leher..plz :)

sitisakinah said...

wow!

i love your style. you should send your pictures to dara.com

who knows, you might be the new cover girl..:)

L said...

Orang shah alam sendiri kalau di tanya secara jujurnya memang jarang pergi ke tempat ni.

Sangat setuju!

Farhana Malek said...

lagi sekali nurul, you dianugerahkan allah dengan wajah yang super duper cute sayang ;) i am a fans of your blog. :)