Monday, November 29, 2010

Ahad? Isnin? Haih.

Pagi-pagi lagi kakak i dah kejutkan dari tidur yang nyenyak di atas sebuah tilam yang empuk. Hari ini ada majlis kahwin dekat area jalan parlimen. Wajib ikut! Eeee sabar je laaaa. Sampai kl singgah kampung baru ambil kak ayu angelina jolie.
Dah sampai tempat orang kahwin.
Amboi baca doa ke gosip?
Ha yang ni la part paling best bila pergi majlis kahwin. Makan nasi minyak gituu..
Oh oh ni bukan majlis kahwin. Orang kahwin dah habis, pengantin pun dah selamat pergi bulan madu. Lepas majlis, masa dah nak balik ter-lalu rumah lama atas bukit. Apa lagi, teruslahhh..
Alahai tiga dara pingitan..
joyah-timah-bedah
Rumah ni klasik betul tapi macam berhantu pun ada. Amboi mulut tak sayanggg!
Eh serius betul muka lepas balik rumah hantu.
Okay, ini pertama kali pergi pavilion dengan berkebaya jadah segala, hari ahad pulak tu. Ingat dekat pavilion tu ada kenduri ke apa.
Mana baju kurung pahang tadi? Mana baju kebaya nyonya tadi? Mana kain songket tadi? Mana? Mana?
Secara tiba-tiba kami telah bertukar. Semuanya terjadi sekelip mata. Okay tipuu. Eee kakak saya sweet lah. Dia yang belikan polka dot harem trousers tuuuu. Terharu la! Peace!
Alaah comel! Sempat lagi kak ayu senyum dekat belakang. Suka betul gambar yang ni!
Ini lah kalau perempuan..
Amboi bukan main!
Okay dah puas berjalan sampai kaki ni rasa nipis semacam. I suka hari ahad, tapi lepas hari ahad? Sumpah rasa macam ALAMAK ESOK KELAS PAGI, MALAM NI KENA TIDUR AWAL SEBAB ESOK WAJIB BANGUN AWAL! Okay sabar.


Thursday, November 25, 2010

Tunangan Orang

Sekarang ni kita cerita pasal sekarang. Rupanya cepat betul masa berlalu. Tiba-tiba dah jadi tunangan orang. Amboi amboi.. Dapat orang terengganu pulak tu. Amboi amboi. Muka putih melepak pulak tu. Amboi amboi. Lepas ni kau cakap AKU NAK MAKANG IKANG dah. Lepas tu dah tak boleh panggi anis youuu youuu lagi. Kena sebut MUNG MUNG dah. Amboi ganu kiteeee..
Wah berseri-seri wajah tunangan orang ni. Tahniah tahniah! Ikatan rasmi menuju ke ikatan yang sah. Aminnnn.
Sekali pandang ingat majlis kahwin. Nasib tok kadi tak datang.
kami sekarang berada di marang, terengganu. Sukaaa betul suasana kampung di terengganu ni. Cantik dan semulajadi.
Ini adalah muka orang yang tak cukup rehat selepas melalui perjalanan lebih 8 jam. Tapi yang penting semua sempat bagi pose jugak. Sakit badan ni mak aih tuhan saja yang tahu. Tapi sampai sana semua okay, yang penting selamat sampai dan majlis pun berjalan dengan lancar. Alhamdulillah.
Saya dan kak ayu yang juga angelina jolie saya. Dan seperti biasa, ini antara gambar kegemaran saya sepanjang berada di terengganu.
Pondok usang.
Suka betul gambar waktu berjalan ni. Siap entah yang ambil, sory tak dapat bagi credit :)
Ini di pantai apa entah, namanya tak ingat. Tapi memang cantik gilaaaa. Duduk petang-petang sambil makan keropok lekor memang layannn.
Ini adalah ekspresi tanda gembira saya sepanjang berana di na na na na na ganu kiteee..
2 hari memang tak cukup nak redah terengganu ni. Would love to visit again. Insyaallah. Tapi kena naik ferrari la dulu supaya cepat sampai. Amboi demand nya akuuu.


Thursday, November 18, 2010

Barakallah

Ceh ceh tajuk nak maher zain je kan. Okay bersempena hari yang mulia ni saya ingin mengucapkan selamat hari raya adil adha kepada kawan-kawan yang jauh mahu pun dekat dan juga tak lupa to all my muslim readers, have a joyous eid and celebration. May Allah bless us all. Amin

Dan raya haji saya biasa saja. Pagi-pagi bersiap dan makan masakan emak saya yang paling sedap di dunia. Tak rasa sangat pun sambutan raya haji memandangkan kawasan seksyen 7 ni macam tak ada apa yang berlaku. Semua kelihatan suam-suam kuku sahaja. Next station seperti biasa ke tempat ayah saudara saya di telok gadong, klang.

Dan ini pula sedikit hasil tangan dari fadhli yunus pada petang kemarin.




Oh satu lagi kalau nak tanya apa-apa sekarang di sini ya? Jangan malu-malu.
Ask me anything

***********
and and here’s my new look on lookbook!

Thursday, November 11, 2010

akan selalu merindui

Sampai airport terus check in. Lepas tu breakfast kejap di mcd dgn mariam, leyza, kak ati & abang mail. Lepas tu terus naik ke balai berlepas. Cium peluk, terus jalan. Toleh sekali. Itu pun rasa berat. Selamat tinggal kota kinabalu. Di atas awan masih mengetap bibir menahan rasa sambil melihat kota kinabalu yang bakal dirindui selalu. Dan akhirnya air-air jernih jatuh juga.
























Sebelum terlupa, terima kasih mariam dan terima kasih kepada semua kawan-kawan yang pandai berlakon malam semalam untuk sambutan hari lahir yang ke-20 saya. Awal 2 hari sambutannya. terima kasih buat ibu rau, kak ati, mariam, leyza, noi, joy, sharmila, ida, nazirah, jalilah, fitriah, ain dan semuaaa yang menemani hari-hari sepanjang keberadaan di sabah. Saya akan selalu merindui kamu semua.

Bagaimana rasanya bangun esok pagi dan lihat segala-galanya sudah tidak sama lagi? Tiada lagi yang akan sms pagi-pagi buta memberi peringatan untuk bersiap awal, tiada lagi yang akan menyediakan sarapan mushroom soup campur cheese dan roti keras, tiada lagi yang akan berleter blablabla kalau tak makan pagi untuk isi perut, tiada lagi part time mengajar subjek sejarah waktu malam hari, tiada lagi makan-makan ikan bakar, udang bakar, sotong bakar di pasar filipina, tiada lagi minum-minum sambil gosip di jesselton point, tiada lagi naik kereta dan pasang lagu fight for this love sampai beratus ribu kali, tiada lagi maki hamun without any reason dan rasa rasa macam wth tapi best gila. Dan mulai hari ini, segala-galanya kembali normal. Insyaallah kalau panjang umur dan di murahkan rezeki saya akan kembali ke sana lagi. Tunggu ya kawan-kawan ku! Okay, there's nothing left to say. But goodbye. And there's nothing you can say that will make me feel better, but maybe you can call and tell me that you miss me too. Okay bye, nak nangis.