Wednesday, June 16, 2010

kerana kami semua perempuan

 



Saturday, June 12, 2010

Alhamdulillah

minggu ni adalah minggu yang sibuk dan sesak macam di atas jalanraya yang penuh berasak-asak. ceh tipu. ayat nak wow je kan. sebenarnya betul cuma i nak bagi gambaran yang extreme supaya awak awak semua dapat membayangkan bagaimana padatnya jadual i yang mengalahkan anwar ibrahim dan najib tun razak. haha tetiba. dari awal pagi sampai lewat petang dihabiskan dalam kampus. ni semua sebab minggu orentasi MSU untuk intake may 2010. eh intake bulan may, tapi orentasi bulan jun? apakah?? haih entah i pun tak faham. layan je lah kerana yang lebih penting i telah selamat sampai ke alam degree pula. Alhamdulillah. walaupun agak kelewatan menghabiskan asasi undang-undang, itu dah belakang kira sebab apa yang best sekarang ni i nak ucapkan hello Bachelor in Law!!

hari pertama orentasi. ohh ya i tak pernah cerita lagi pun tentang MSU kampus baru kan? dulu asyik mengeluh pasal MSU je. sekarang dah tak nak mengeluh dah. kampus baru ni setimpal lah dengan apa yang kita bayar kan? sekarang baru la ada semangat nak masuk kelas. okay i bukan nak berbangga ke apa, tapi kali ni i betul-betul berbangga jadi warga MSU. dulu tak, sekarang dah bangga. haha cool gila kot kampus baru ni. budak-budak yang baru masuk MSU confirm tak menyesal la. satu lagi i bangga sebab pernah rasa dua-dua kampus tersebut. yang banyak cacat cela sampai yang sumpah cool gila.

setiap hari terperap dalam lecture hall. awal pagi sampai lewat petang. i pun tak tau kenapa i baik sangat dengan penuh istiqamah hadir setiap hari orentasi ni. wajib memang wajib tapi ada je kawan-kawan i yang tak pergi. entah la nak kata i ni pelajar yang baik tak jugak.

bila dah pukul 5.30 petang semua orang terkejar-kejar nak balik. semua nak mandi. semua nak rehat. semua nak baring.semua nak semua.

tengok! tinggal i sorang je lagi. semua orang dah balik rumah. dah segar bugar dah badan dorang. dan i masih duduk menunggu ayah yang dari tadi tak habis-habis cakap ON THE WAY! ON THE WAY!

ayah! saya dah bosan. tengok, saya dah ambil gambar sendiri!

lepas tu bila bosan dah tak ada kawan nak cakap i suka tegur orang yang i tak kenal. lepas tu buat macam dah lama kawan. lepas tu boleh ambil gambar sama-sama. i pun dah lupa siapa nama budak ni. sebab kelewatan ayah ni jugak la yang buat i tahu asal usul budak ni dari mana, duduk mana, umur berapa eh pendek kata semua biodata lengkap dia i tahu la.


sebab hari dah gelap i pun tak nak la stay dekat kampus tu sorang-sorang. dah la yang tinggal masa tu cuma pemuda lombok dan nepal yang tengah gigih bekerja menyiapkan kerja-kerja pembinaan. kerana terfikirkan faktor keselamatan i pun pergi la lepak tesco extra yang terpacak depan kampus tu. dalam pukul 8 malam baru kelibat ayah dan kakak-kakak kelihatan. sampai hati mereka jalan-jalan pergi makan dekat ikea lepas tu biarkan i macam loser keseorangan menunggu di tesco extra! tapi tak apa la ada juga pengubat duka lara. kami adik beradik habiskan lagi sisa masa yang ada malam tu main permainan yang pakai token duit emas tu. segala permainan yang ada semua kami sapu habis malam tu.

okay ini permainan favorite i. jangan tak tahu i dengan zamir selalu lawan main game dekat sini. dia selalu menang. lepas tu dia sangat bangga sebab i kalah. tapi i tak kecewa pun selalu kalah. dah nama pun perempuan mana la terdaya nak lawan lelaki. biasa la tu laki lawan perempuan, mesti la laki memang. kalau laki kalah memang tak laki la kan.

adik beradik yang dah kehausan aktiviti berfaedah. main permainan bodoh-bodoh ni pun dibantai jugak.

okay la ayah dah panggil. dia dah tak tahan tengok anak-anak dia berpelakuan sebegini rupa.
okay i pun nak pergi juga. sampai sini dulu ya. esok ada orentasi lagi.bye!


Monday, June 7, 2010

Love Story

mula-mula sekali i nak ucapkan tahniah buat akak siti kamariah yang dah pun selamat bernikah dengan pilihan hatinya iaitu kekasihnya merangkap cintanya dan juga secara sah telah pun menjadi suaminya. from this moment, awak berdua telah pun menjadi satu. wishing you a wonderful journey as you build your new life together. amin!

okay majlis kahwin akak siti dah pun berakhir. siang malam tak berhenti-henti jiran-jiran, saudara-mara bertungkus lumus menjayakan majlis ni. ceh i cakap macam i pulak yang bertungkus lumus kan. padahal kerja i jalan-jalan je ke hulu-hilir tengok orang buat kerja. hehe kesian tengok akak ni tengah-tengah malam gelap gelita esok nak nikah pun masih sempat jalan nak uruskan itu ini. nampak muka kakak malam tu penat sangat dah. mata pun dah kuyu tak bermaya. tapi kahwin punya pasal semua pun redah je la. yang penting selesai. dan penat lelah letih kakak berbaloi jugak sebenarnya. okay ini hasilnya..

berseri-seri muka akak kita ni. lisa surihani dengan maya karin pun kalah tau.

anak-anak buah i yang membawa watak flower girl. comel la mereka ni. macam makcik mereka juga. hehe
ni anak abang i. budak ni paling glamer hari tu. semua photographer berpusu-pusu ambik gambar dia. BERPUSU-PUSU?? ee propa je !

just a note to say how happy we are for you :)

aww bisik bisik manja gitu..

semua nak bergambar dengan pengantin sebab semua nak ambil berkat supaya bertemu jodoh cepat. semua nak bergambar dengan tan sri sebab semua orang REFORMASI! eh eh tak. i sorang je. yang lain ni orang kuat MCA,MIC & PASOK MOMOGUN.
bersama Tian Chua
sesungguhnya Tan Sri la Menteri Besar paling cool yang pernah saya jumpa
eh si amir sebok jugak kan nak ikut-ikut
tengah mengumpat si amir.
melepas bakat terpendam

okay, last dah. ni gambar tengah tunggu giliran nak kahwin. haihh bila i punya turn nak naik pelamin ni? bila?


Friday, June 4, 2010

So let's examine the maxi dress a little bit, shall we?


dress panjang ni mula-mula i tak reti pakai. dress tu dah la jenis panjang sampai kaki cecah lantai siap boleh jadi penyapu dan hehh yang i ni pulak sedar-sedar la diri sikit kan? pendek ketot! dah dah la tu, lupakan la niat nak pakai macam tu segala. dah la awak tu kecik dan pendek kang tenggelam timbul dalam dress tu nanti.

tapi i keras kepala, keras hati, dan segala-galanya lah keras. dalam hati ni memberontak. NAK PAKAI! NAK PAKAI JUGAK! PENDEK KE KETOT KE KERDIL KE! ADA AKU KESAH? haha over gila. okay i propa je tu.


okay la ceritanya macam ni, dress tu adalah hadiah dari kakak i yang bernama nisbatul hasanah. *ceh saja nak letak nama sebab nak buat dia rasa dihargai. okay sambung cerita, dia suka tengok orang pakai dress panjang bagai ni, jadi dia pun rasa teringin tengok adik dia pakai macam tu. DIA TERINGIN TENGOK ADIK DIA PAKAI MACAM TU! haih beruntung tak? macam bahan experiment, tapi yang untungnya i la kan. hehe terima kasih kakak ku untuk dua helai dress ni ya! i love you banyak banyak muaah muaah.

Wednesday, June 2, 2010

bagaimana menggunakan RM5 dengan berkesan?

Eee tajuk macam nak ajak orang ikut perniagaan MLM pulak haha okay tak. i cuma nak cerita tentang LIMA RINGGIT saja kali ni. okay RM5 boleh beli apa? kalau setakat makan minum dekat restoran biasa i rasa cukup la. tu pun lepas makan, terkentut. lepas tu berak. ish tak best! tak best!

tapi untuk RM5 kali ni sangat cool sebab RM5 dapat beli barang dekat bawah ni. kadang-kadang nak beli baju tak semestinya dekat Cotton On,Forever 21,Top shop dan lain-lain. dekat bundle juga sebenarnya cool !


floral dress tu i beli dari kakak i. dia beli dekat bundle mana entah. harga cuma RM5. lepas tu dia jual dengan i balik RM 15. tapi tak kesah lah yang penting harga asal RM5. murah tak? gila cool kan? floral cardigan tu pun RM5. i beli dekat bundle seksyen 13. skirt tu pun RM5 juga, beli dekat bundle yang sama. selama ni i beli skirt dekat Cotton on je. rupanya dekat bundle pun ada skirt. tapi skirt tu tak berapa best sangat. sebab i suka yang jenis high waist skirt. tapi tak kesah la. RM5 je pun, tak kan nak fikir dua kali kan.

floral dress = RM 5

floral cardigan = RM 5

skirt = RM 5


ohh semuanya LIMA HINGGIT! best takkk?

edit : oh ya ampun! sebenarnya entry ni cuma nak kongsi tentang bagaimana i belanjakan RM5. tapi dah ramai pula email i NURUL I NAK RESERVED FLORAL DRESS! NURUL I NAK FLORAL CARDIGAN TU! NURUL TOLONG SIMPAN SKIRT TU! sebenarnya tak. i bukan nak jual. maaf lah i tak sangka entry ni dah jadi satu salah faham. pada yang dah email, mintak maaf sangat ya.