Wednesday, December 15, 2010

MAYSAA MAYSAA and MAYSAA

Ye sana sini cakap maysaa. Jadi saya pun nak maysaa jugak. Sedikit mukaddimah untuk event ini.
Yuna ♥s. Hana

presents LIVE FASHION / LOVE MUSIC

The event is FREE so you've no excuse for not coming kan? Soooooo, siapa yang pergi angkat tangan? Woaaah okay, gila ramai yang pergi sampai ada yang sedih-kecewa-merana tak dapat masuk black box yang limited untuk 150 orang sahaja.

Sedikit rugi la bagi sesiapa yang kurang bernasib baik tak dapat masuk dalam sebab ada live performance from Yunaaaaa.
Maysaa fashion show. Hana presented some of her latest designs. Tiga-tiga ni i naaak. Okay kumpul duit sehari seringgit.
Yuna and hana.
With najwa jangan kau bimbang sayang di mana ku berada dengan siapa ku bersama jangan bimbang ku tetap kau yang punya. Sori i tak tahan, kena nyanyi jugak sikit.
I'm with dearest jezmine zaidan. Masa nak masuk Black Box tu kena berbaris panjang dulu. Kitorang dalam kumpulan paling depan sekali berbaris padahal tak ada ticket, tapi confident gila. Akhirnya yeaaah dapat masuk jugak! Eh eh kitak punya size ni lebih kurang jugak macam kamek kan. Damit-damit baa.
Acanmunie. I kenal dia dari blog. So yeaaaa acan dia jadi tukang ambil gambar. Hehe sweeeet!
Okaaay gadis kecik molek comel ini ialah farah. Masa sebelum masuk black box, dia senyum dekat saya, saya nak senyum balik tapi saya takut kalau-kalau dia sebenarnya senyum dekat orang lain. Kang jadi syok sendiri pulak malu laaa. Maka, waktu itu muka saya masih serius belum mengeluarkan senyuman tapi tiba-tiba saya terfikir ehh senyum je lah bukan bayar pun. Jadi saya pun senyum. Sebuah perkenalan pandang-pandang senyum-senyum. Bukan pandang-pandang jeling-jeling tau. Haha lepas majlis dalam black box tu selesai dia datang nak ajak bergambar. Laaa saya kenal dia lah. She's featuring me on her blog. Baru last week saya baca, baru last week kami berkawan dekat fb.
Dan yang sebelah kiri sekali itu ialah kakak kepada farah. I know youuu, hentak berlipat. Hehe and ya ya saya ada benda nak cerita dan kongsi. This is something I've been thinking about for a while. Kakak kepada farah ni kata muka saya macam muka farah. Bila saya tengok gambar kami berdua, yaa mungkin la ada sikit. Tapi rupanya ramai fikir benda yang sama juga. Siap ada yang comment dekat fb and blog dia and cakap fara ialah nurul cakapcakap. Haha comel gila i dah ada kembar.Hot mama sue anna joe! Selama ni kami comment-comment-hype-hype on lookbook. Tapi sebenarnya pernah terjumpa masa majlis kahwin dulu kan kan? Ohtidakkk! kenapa saya kelihatan sedikit berisi dari awak? Its not fair, sedangkan saya belum ada anak lagi. Haha okay merepek. Btw, stay gorgeous anna! And thanks for featuring me on your blog.Would love to meet you again.

All of us get the chance to take a picture with Hana Tajima. She's soooo beautiful.
Aww yuna its my turn to die! Look at her, absolutely stunning!

Masa untuk coke with qi. Semua orang dekat fb jangan nak ehem ehem sangat dekat gambar ni. Haha ni bf yuna la.


And yaaa gambar dekat bawah ni ialah antara orang-orang yang buat saya senyum sampai hari ni. Mengajak saya bergambar dan memanggil saya dengan nama nurul cakapcakap. Betapa besar kesan blog in real life kan? Sampai nama sebenar saya dah hilang. Haha lepas ni saya dah boleh pergi ke pejabat pendaftaran negara dan tukar nama dekat ic sebab tak ada seorang pun yang panggil nama sebenar saya hari tu. And btw, if any of you have pictures of us together, pls let me know okay. Banyak gambar yang kucar kacir entah dekat mana sebab guna dua camera. Apapun, nice to meet you girls. Semua cantik-cantik.







l


All in all it was a great day. Talking and meeting with new people.

Okay sampai sini dulu.


52 comments:

mOOn said...

wow.. sangat teruja dengan fashion2 u oll.. i LOIKEEE...

intan izani said...

semua cantik. hana tajima super cantik. ;)

Adriani said...

Nampak you! Tapi tak sempat nak amik gambar tgk2 dah takde :(
Hopefully next time dpt jumpa lagi! :D
Love your writings!

CaHaYa PeTuNjUk said...

besttt....

petisuara said...

oi oi..hentakbelipat 2 yg laki lah makcik..petisuara yg perempuan..hahaha..aisy,rugi tau batery cmera ktrg habis..klo x mesti dpt tgkp gmba bnyk2!!!

a'im said...

fesyen ni kalau cousin i nampak comfrom dia ikut...geee geee

cik nur said...

ttba rasa rugi plak sbb tak pergi :(

ezzenurfarhani@blogspot.com said...

hehe jelez nye.. sis u look so cute.. like it!! ♥♥♥

fyda razak said...

great event :D

. m i s s a v e r a g e . said...

ramainye gadis comel.

Eifa Zuhaira said...

best nye dpt jmpe hana n yuna!! jelesss nih!! hehe :D

acanmunie said...

nurul mcm biasa kecil comel molek mcm kakak kakak dia juga. i love this! niceee to meet you comel!

t e m b u m e said...

ramai gila blogger pegi ek
bestnya

Anonymous said...

woww best

❤NazirahMoktar❤ said...

semua cantik2...sukee sgt tgk..

oh farah said...

arhh. kenapa dekat shoutbox i pun ada orang nak terjah nurulcakapcakap? bukan! bukan! saya oh farah. rasanya baru la orang baca like "ohhhhh.. farah..." haha

Maria Elena (Zarul) said...

hi nurul!!! okay here's a confession. i saw you and i wanted to say hi to you, but i dunno why i was soooo shy! hahahaha!! probably your cool chi was overwhelming. boleh tak? hahahaa!!

Syipak Bonkers said...

cemburunya ! teringin sangat jumpa Qi. and always teringin nak jumpa sis nurul. hee :)

Fyka said...

waaaaa beshnya..nurul nampak comel gilaaaaa

ayesha said...

semua lawa okey lawa sgt

haidan said...

you ni mcm celebrity la.. i always adore ur appearance! gorgeous! :)

Huda Luna said...

huhu kalau huda kat KL huda dah g dah
leh jumpe nurul

huhu jeles tengok pic korang semuaa!
huaaaa

btw nurul comel sgt!

Shira Shafrida said...

semuanya cantik..

khalilah pun ada.. my sis's fren..

jemputlah baca entri baru, ia ttg lagu2an dan tarian di restauran..Over 30 Minutes, I'm OuUUTT.. di shirashafrida.blogspot.com

*she's s0 e!Ra* said...

oh menarik jgk this kind of event ;)

Hazirah Hamid said...

semuanya cantik-cantik,
and Nurul as usual, gorgeous :)

eykameow said...

omg! omg! hana tuu....isk memang sangat cantik ok and and....Qi bf yuna? upss. baru tahu. seriusss ? :P

btw i kalau jumpa u kt luar pun i mesti nak mention "eh, u nurul cakapcakap kan?" so baru u leh perasan yg i ni kawan se-be-log-spot u! hihihi.

btw gila ah semua gadis2 melayu..memang awesome! gojez u olsss like !

nurul cakapcakap said...

peti suara :
Omg salah ke? bukan hentak berlipat eh? okay malu. haha

maria elena: OMG,i'm glad you did the confessions too! Haha sebab sebenarnya i pun rasa benda yang sama. I read your blog. I dapat dari blog fara. she's featuring us. I tengok u dari jauh, and i knoww ohh she is maria elena yang gila2 sikit tapi sumpah lawa macam arab.tapi maluuuu nak say hi. hehe

petisuara said...

hihi..tp mmg ramai cnfius pon..sbb ktrg share blog..so hentakbelipat is the guy..petisuara 2 me lah..asyh rugi xbnyk tgkp gmba dgn awk lah..aih

L said...

Haah, mmg rugi tak dpt msk dalam. Sedih je kami2 yg kat luar ni dekatkan telinga kat dinding utk dgr suara Yuna. Sob sob. Anyway, nice to meet u Nurul! You so kecik okay. Tp style. Btw, I Izzatul yg pkai selendang purple. Cuba cari kat gmbar yg ada KLCC. hehe.

miez areyou said...

hye! cute je.. suke tengok cara nurul kena kan baju2 ..colour2 semua tue.. cantek! kena ada confident kan if nak pakai ape yg kita suke..=)

Nanie Hussin said...

nurul! sukanye tgok ur style dear!
and serius, suka sgt tgok all the fashionista muslimah berkumpul mcm ni..yes, all look beautiful.;)

ayunietahir said...

hello.. nice meeting you the other day. i loveeee the way you wear ur hijab. tutorial please.. :)

Ami Schaheera said...

nak tegur awak jugak but segan, maybe next time kot :))

kembatolo™ said...

tengok gambar pon suka.
pakai tudung kan suwitt..gua dah cakap.. haha

Anonymous said...

nurul! you should come to uia gombak!
budak2 and foreigners kat sini dress up macam nak pegi event maysaa je!

Miss Nadia said...

wow!! semua nampak cantik dan stylish!

love it!

Encik Tikus said...

semua girl yang datang semua pandai berfashion kot, keh keh

Cheno said...

nak tegur awak jugak. tapi kita tak pegi. sedih betul T_T

DOLCEshasha said...

you guys inspiring me. keep it up!:)

Rashafah Razan said...

ape2 yg u pkai..mesti nampak gorgeous!!

~m!ssy a!n~ said...

seriously. semua gorgeous!!
n ur rily rily cute nurul! <3

++***hana zaty**++ said...

ok sume orang cantek2!! zaasssssss!! grrrr! geram2! heeeee

btw nurul sgt cumel! ngeeeee. im hana! hepy frenz dear! :)

selalu dtg sini, ni baru berani nk comment. teeheee ;)

Lyna Shaari said...

hye nurul..ruginye tak dpt join sama..huhu.adore sgt gn ur stail..;)

JULYA said...

semua pun lawa-lawa macam hana tajima jugak

sue. said...

dear....sue pun cm yanny juge....0k..jeles teng0k picture2 u 0k....

inarawrr said...

jeles nyer dpt jumpe yuna <3 <3 <3

Arisa Harisa said...

salam, nurul. i tanya u la. nk tanya dkt formspring akaun dah disable. i tanya kt sini ye. leh x u buat entry mcm mana u setting u punya kamera digital mcm gambr2 u yg gojes tu? i x reti la.

aYun said...

Bestnye dapat jumpa ramai2.. Semua gorgeous!

Lady Dyla said...

dengki2!! nk g jugakkkkkkkkkkkkkkkk :((

tomatokering :) said...

wahh ~ uols definitely gojes ! like your style ! :D

Anonymous said...

[url=http://seoservicemarket.com]seo service[/url]

Ashizu said...

cute..how u wear ur hijab eh? share2 laa nt k