Thursday, February 25, 2010

sebab duit adalah segalanya. betul ke?

ada satu lagi paper untuk dilangsaikan pada hari sabtu ni. okay cepat la hari sabtu, cepat la. tak sabar ni nak habiskan. tak sabar nak cuti, tak sabar nak bangun lewat sampai pukul 12 tengah hari dan tak sabar nak jadi penganggur 20 hari. bagus kan?

20 hari cuti i nak buat apa ni? duduk dekat rumah mesti rutin dia macam ni hari hari. bangun, mandi, makan, online, tidur kejap, bangun lagi, makan, tengok tv, online, makan dan begitu la seterusnya. lama lama jadi apa entah. langsung tak bertamadun kalau perangai macam ni kan? nak jadi pembantu rumah boleh jugak, tapi gaji bibik jamilah bulan ni kena bayar pada i la. haha macam boleh pulak i ni diharap.

i ingat nak kerja A&W depan rumah i atau Mc Donalds seksyen 3 tu, tapi mesti dorang tak nak terima sebab cuma kerja 20 hari. jadi jadi jadi nak kerja apa ni? tak nak buang masa di rumah. bila duduk rumah pun bukannya ada sumber pendapatan. i nak kerja sebab nak duit, sebab money is everything. betul tak? well, of course money is the most important thing in life sebab tu orang selalu cakap money is everything. i pun cakap macam tu jugak. can you imagine life without money? haih kalau pergi sunway tengok baju ke kasut ke, kalau tak ada duit main pandang pandang jeling jeling saja lah ye jawabnya.

okay sekarang, semua orang tolong bagi saya kerja. gaji saya tak berkira pun. dalam 20 hari dapat 400 - 500 okay la tu. haha ada tak orang nak i kerja ni?

hmm lagi satu lepas habis exam ni mungkin dalam ahad atau isnin i akan update pasal mini tudung & inner. i akan jual dekat blog ni. murah ok. tak payah risau. i jual mini tudung + inner sekali. semuanya i jual one set, banyak colour tauuu. kalau nak tengok contoh, macam gambar bawah ni. tunggu i update okaaaaay.



23 comments:

an/tash said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ant-ash said...

cepat update nurul. i memang berminat nak beli inner macam u pakai tu. tapi nak murah2 la for sure.

milimilo said...

cepatlah nurul habis exam,cepatlah..huhu..xsbr nk tgok brg yg nak dijual tu..tak payah keje la nurul..jual brg online pun boleh dpt duit n boleh buat aktiviti makan tidur tengok tv tu =)

♥Huda Luna™ said...

huhu ade yg rainbow x?

chaiyo2 berbisnes!

Anonymous said...

bestnya!!! dah lama tengok gaya tudung nurul, cantik sangat. but if nk upload nnt email la kita nnt. sutunsatun@gmail.com..can't wait!!!

nurayunni said...

nanti da nk jual bgithu taw...

nurul cakapcakap said...

okay lepas ni i update, lepas exam okay. i upload skali gmbar tudung & inner sekali. wait ya
:)

full of love,keyna said...

smartla gmbr uh :D

Sizuka said...

cpat2 la update.
xsbar nak beli.
sila jual murah2 yer nurul.
hihi

nurul cakapcakap said...

hehe okaaaaay :)

atiqah said...

isk. kalau update mini tudung+inner tu tlg email i boleh? i naaak,


kicciripp@gmail.com

B I L A said...

woh i sgt nk tau psl inner n the small tdung yg u slu pkai...even i xpkai tdung i sgt2 bminat wit the tdung n shawl or ape pon yg u pkai..haha..gedik kan*eh tiba-tiba

Anonymous said...

tibe2 jd excited lak..
jgn jual mahal2 okeh..
if u jual murah msti u pnye selendang mcm pisang mahal..hehe

nurul cakapcakap said...

atiqah, insyaallah apa2 nnt i dapat inform sebaik mungkin okay. tapi kalau tak sempat nak email i harap dalam ahad atau isnin mcm tu cek balik blog i. mungkin dah update. okay?

BILA, tunggu k. u yang hot ni kalau pakai bertambah hot tau. hehe

anonymous, i tak jual mahal. berpatutan la sbb jual one set, inner + mini tudung. tunggu k nnt.

:)

Ani Inherown said...

ok nurul ani tunggu entry jual tudung k. jgn mhl2 tau :)

nurul cakapcakap said...

hehe ani, insyaallah harga berpatutan la.

tunggu kamek punya entry tuu.

Doraa. said...

cuti 20 hari dora datang sane culik nurul lah. ;p

acanmunie said...

nurul, nak update nnti text i ok. i nak jadi org fist tengok.
haahha

eee, x sabarnya
:)

hannamaruku said...

admire at all your pictures ;)

nurul cakapcakap said...

doraaa, haha dtg je nnt culik k. kita mg suka kena culik.

acanmunie, ikay insyaallah :)

hana, thanks :)

family5 said...

model tu import dari arab ke?hehe..
kem salam kat dia ea.

Ah Fatt said...

kau cr part time hotel
gaji hari

alia zarfullah said...

cantik inner n ijap